Wozzy taber til verdenstoer i skæbnekamp
Wozniacki har indtil videre tabt én og vundet to kampe i Hopman Cup. Foto: Topfoto / POLFOTO
Danmark er kommet skidt fra start i den afgørende kamp mod Tjekkiet i otte-nationers turneringen Hopman Cup.

Verdensetteren Caroline Wozniacki tabte fredag morgen (dansk tid, red.) snævert til verdensranglistens nummer to, Petra Kvitova.

Kampen endte 7-6, 3-6, 6-4 efter et intenst opgør, hvor fordelene bølgede frem og tilbage.

Landskampen er en del af Hopman Cup, som er en otte-nationers turnering, hvor der spilles en singlekamp hos både mænd og kvinder samt en mixed double.

I næste kamp skal Danmarks mandlige spiller, Frederik Løchte Nielsen, møde den hårdtslående tjekke Tomas Berdych, som ligger nummer syv i verden. Den 28-årige dansker er selv placeret som nummer 236 i verden og må formodes at være chanceløs mod Tomas Berdych.

Turneringen afvikles med to grupper, hvor vinderen af hver gruppe mødes i finalen lørdag. Danmark er i gruppe med USA, som vi slog, Bulgarien, som vi tabte til, og Tjekkiet, som nu fører 1-0. For at Danmark kan avancere til finalen, skal Frederik Løchte Nielsen vinde sin single-kamp, såvel som han og Caroline Wozniacki skal vinde i mixed double.

Begge de resterende kampe spilles i dag.

Caroline har vundet begge sine tidligere kampe mod henholdsvis Bulgariens Tsvetana Pironkova og USA's Bethany Mattek-Sands.