"Voldsomt" vejr på vej: Her kan det ramme

De kommende dage bør du have paraply og regntøj liggende klar. Kraftig regn vil vælte ned flere steder onsdag. Lokalt kan der falde op til to ugers regn onsdag.
Regnen vil være over os de næste tre dage.
Regnen vil være over os de næste tre dage. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

Anseelige mængder regn vil i løbet af onsdag ramme store dele af landet.

Det varsler både TV 2 Vejret og DMI, som i første omgang udpeger Jylland, Kattegat og det vestlige- og sydlige Sjælland som ofre. Men også Fyn og Lolland/Falster kan lokalt få store nedbørsmængder.

Vagtchef ved DMI, Marin Lindberg, tilføjer, at det er stadig er meget usikkert præcis, hvor de kraftigste regnbyger kommer.

- Senere vil måske risikoområdet udvides til hele Sjælland. Vi følger op på situationen og opdaterer efter behov, skriver Marin Lindberg i sit varsel.

Hos TV 2 Vejret spår man, at regnvejret visse steder kan blive så intenst, at der i løbet af onsdag vil falde det der svarer til to ugers regn.

Regnvejret dannes i en frontzone, der vil bevæge sig ind over landet vestfra. I frontzonen dannes onsdag et lavtryk over det centrale Danmark, og onsdag aften og natten til torsdag bevæger frontzonen sig mod sydøst til det sydlige Østersøen.

Der varsles således i løbet af det kommende døgn bygeagtig regn eller byger fra sydvest og vest - nogle steder med torden.

Der er risiko for nedbørsmængder på 30 til 50 millimeter. Lokalt måske over 50 millimeter.

Har man brug for solen, skal man torsdag søge mod de sydvestlige dele af landet, siger Martin Lindberg til BT.

Fredag vil også blive en våd dag, men det vil ifølge Martin Lindberg langt fra være samme mængder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.