Virksomheder truet med bål og brand

En 37-årig mandlig it-programmør fra Odense risikerer at ende på en psykiatrisk afdeling i stedet for at få en tur i fængsel i en større sag om afpresning af virksomheder under Muhammedkrisen.
Det stod klart i går tirsdag, hvor han var tiltalt i byretten i Odense for i en e-mail at have truet store firmar som Lego, B & O, Velux og Novo Nordisk med at sende en e-mail til arabiske medier med firmaernes logo med en brændende koran, med mindre han fik penge. Virksomhederne skulle ifølge e-mailen betale den følgende morgen.
Selv forklarede den 37-årige, at det var ikke hans hensigt at gøre alvor af truslerne, som blev sendt 7. februar i år. Det handlede mere om en politisk aktion, hvor han gerne ville have argumenter for, hvorfor de store virksomheder kun tænkte på at berige sig selv, mens de fattige blev fattigere.
»Jeg vidste godt, hvad det her kunne fremkalde. Vi har jo et politisk klima i Danmark, hvor det ikke kan betale sig at demonstrere foran Christiansborg, men det skal i stedet være foran Esplanaden (A.P. Møllers hovedsæde i København, red.),« sagde den 37-årige.
Det er dog tvivlsomt, om den 37-årige kommer til at ruske tremmer, da han af Retspsykiatrisk Klinik er blevet erklæret for sindsyg i gerningsøjeblikket. Sagen er udsat til januar, da den ikke kunne gennemføres på grund af tidsmangel. Hvis den 37-årige dømmes, kommer dommen formentlig til at lyde på en behandlingsdom på en psykiatrisk afdeling.