Villy Søvndal går af som formand
- Tiden er nu kommet til at give stafetten videre. Jeg har været vanvittig glad for at stå i spidsen for SF og nogle meget interessante og spændende år i dansk politik, siger Villy Søvndal. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Formanden for SF, Villy Søvndal meddeler, at han går af som formand.

Villy Søvndal vil fredag formiddag meddele sin afgang som SF-formand. Han bliver dog som udenrigsminister.

SF's leder, Villy Søvndal, har besluttet af trække sig som formand for partiet, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Det har formanden netop meddelt sin landsledelse, SF-ministre og SF's folketingsgruppe samt regeringstoppen.

- Tiden er nu kommet til at give stafetten videre. Jeg har været vanvittig glad for at stå i spidsen for SF og nogle meget interessante og spændende år i dansk politik, siger Villy Søvndal.

Villy Søvndal fortsætter dog på posten som udenrigsminister.

- Allerede før valget besluttede jeg, at det ikke skulle være mig, der skal stå i spidsen ved det næstkommende valg - spørgsmålet var kun, hvornår tidspunktet var det rette, siger Villy Søvndal, der vil meddele sin afgang på et pressemøde fredag formiddag.

Villy Søvndal bliver siddende som formand, indtil der er fundet en afløser. Han afviser samtidig at komme med et bud på en ny formand.

- Jeg har været med til at føre SF til flere valgsejre og få SF i regering for første gang - det var, hvad jeg lovede at forsøge, da jeg blev formand, siger han.

- Men nu er det tid til, at en kommende formand får god tid til at sætte sig i stolen inden næste tid. Og det er vigtigt, at der er friske kræfter, der tager styring på det stadig nye kapitel i SF's historie, der handler om at være i regering.