Vil melde antiabort-forening til politiet: 20.000 klistermærker skal fjernes

"Pssst! Fra befrugtningen var alt mit unikke DNA på plads!", står der på 20.000 klistermærker, som Aarhus Kommune vil have fjernet inden onsdag eftermiddag.
Antiabort-foreningen "Retten til Liv" kæmper for lige ret for fødte og ufødte, og skriver blandt andet på deres webside "Et menneske er et menneske helt fra undfangelsen og har værdi alene ved at være til".
Antiabort-foreningen "Retten til Liv" kæmper for lige ret for fødte og ufødte, og skriver blandt andet på deres webside "Et menneske er et menneske helt fra undfangelsen og har værdi alene ved at være til". Foto: Shutterstock/Scanpix

Hvis ikke antiabort-foreningen "Retten til Liv" inden onsdag har fjernet 20.000 klistermærker, som blev sat op i weekenden, melder Aarhus Kommune foreningen til politiet.

Det skriver DR Østjylland.

Ikke nok med at der vil blive indgivet en politianmeldelse, kommunen vil også fjerne mærkerne og sende regningen til "Retten til Liv".

- Vi har sendt et påbud i forbindelse med, vi har haft en dialog med foreningen. Vi finder som regel frem til de mennesker, der sætter lignende mærkater op, og tager normalt en dialog og finder en løsning. I dette tilfælde har vi også givet et påbud. Vi har ingen holdninger til selve budskabet bag mærkaterne. Det interesserer os ikke i dette tilfælde eller andre, men mærkaterne er ikke pæne og skæmmer byen, siger Kim Gulvad Svendsen, chef for Byens Anvendelse, til Stiften.dk.

Aarhus kommune har sat en frist til onsdag klokken 14.00 og opfatter klistermærkerne som hærværk, hvilket er grunden til påbuddet, men det mener "Retten til liv" ikke kommunen har hjemmel til.

Til DR Østjylland siger landssekretær hos "Retten til liv", Ellen Højlund Wibe, at hærværk er et voldsomt udtryk at bruge:

- Vi har ikke anbragt genstande på vejarealet. Vi har placeret klistermærker på de genstande, der er der i forvejen. Vi skal nok fjerne dem, hvis de har en paragraf, der tydeligt viser, at vi gjort noget forkert.

Til det svarer Kim Gulvad Svendsen, at kommunen mener at have retten på sin side:

- Ifølge vores jurister har vi hjemmel til at sige, at de ikke må udøve hærværk på byinventaret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.