Verdens sult er større end nogensinde

Flere mennesker sulter verden over end nogensinde før. På trods af FN?s mål er det gået den forkerte vej de senere år.

Mandag fejrer FN sin årlige ?World Food Day?. Men der er ikke meget at fejre. Selv om 176 FN-lande for præcis ti år siden blev enige om at halvere sult i verden, er det nemlig gået den forkerte vej. Ifølge tal fra FN sulter 852 millioner mennesker verden over, og det er 18 millioner flere end for ti år siden. Og hver eneste dag dør seks millioner børn af sult.

»I stedet for at fordoble indsatsen for at møde FN?s mål for at udrydde sult, så har verdens ledere valgt at blive hjemme og begrave deres hoveder i sandet. Der lader ikke til at være nogen vilje til at gøre noget ved sulten,« siger Julian Oram fra nødhjælpsorganisationen ActionAid til The Independent på baggrund af tallene.

FN?s fødevareorganisation, FAO, har ansvaret for at lede FN?s kamp mod sult. Formanden, Jacques Diouf, er skuffet over, at Vesten ikke har villet støtte mere i arbejdet mod hungersnød og underernæring.

»Over 850 millioner mennesker er stadig sultne og fattige. Der skal handling til at forbedre levevilkårene på landet. Der mangler stadig at blive gjort meget, og gode ideer er velkomne,« siger han til avisen.

Det er specielt i Afrika, at der bliver flere sultende indbyggere. I Asien er antallet af sultramte faldet i samtlige lande undtagen Nordkorea. Landet, som netop har fået pålagt internationale sanktioner, har fået dobbelt så mange sultende på ti år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.