VORES VALG Venstre fejer K-skattelettelser af bordet
Venstre vil ikke være med til at lette i topskatten, selvom De Konservative nu foreslår lettelser i næste valgperiode. Foto: Colourbox
Der er ikke råd til, at landets rigeste skal betale mindre i skat, siger Venstre. Efterlønnere kommer til at betale prisen, lyder det fra S.

Idéen er god, men timingen er elendig.

Sådan lyder meldingen fra Venstre, på dagen hvor regeringskollegerne De Konservative bragte lettelser i topskatten ind i valgkampen.

Venstres politiske ordfører Kristian Jensen mener dog, at danskerne fortjener at beholde flere penge til dem selv.

"Jeg kan godt forstå, at de gerne vil give danskerne lavere skat på arbejde. Men spørgsmålet er, hvad vi har råd til, og som det er i øjeblikket, så er den største udfordring, at vi sikrer en holdbar økonomi," siger Kristian Jensen til Newspaq.

Han vil dog ikke forholde sig til, hvad signalet fra Lars Barfoed (K) og co. betyder for VK-regeringens genvalgschancer.

"Jeg synes, det vidner om, at De Konservative fremfører deres politik i en valgkamp, og det er helt legitimt," siger Kristian Jensen, og henviser til, at De Konservative altid har villet sænke topskatten.

Hos Socialdemokraterne ryster de endnu en gang på hovedet af mantraet om lavere topskat. Finansordfører Morten Bødskov mener, at topskattelettelser er til stor gavn for toppen af Danmark.

"Det, efterlønnerne og folkepensionisterne nu skal være opmærksom på, er, at forringelserne af deres efterløn og pension, som De Konservative nu mener, skal betale for toppen af Danmark," siger Morten Bødskov til Newspaq.

Han vil hellere investere i velfærd og vækst for at få Danmark ud af krisen. Men Barfoed bruger samme argument.

"Topskatten er velegnet til at nå det mål. Når man sætter topskatten ned, så påvirker det marginalskatten. Det animerer så til at gøre en ekstra indsats og dygtiggøre sig, fordi det er skatten på den sidst tjente krone, man letter på direkte," siger Lars Barfoed til Berlingske.

Selvom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for nylig fremlagde et budget, der viste, at Danmark har et underskud på statsfinanserne på 85 milliarder kroner, så drømmer Barfoed om, at lettelserne i topskatten vil kunne lade sig gøre inden for de næste fire år. Pengene til lettelser i topskatten skal bl.a. komme fra effektiviseringer i den offentlige sektor.

Kilde: Berlingske