Kendt politiker nægtet adgang på fly

Asmaa Abdol-Hamid slap ikke igennem sikkerhedskontrollen på vej til Bruxelles i går. Så hun kom ikke med sit fly og sidder stadig i Schweiz.
Asmaa Abdol-Hamid stillede i 2007 op til Folketinget for Enhedslisten
Asmaa Abdol-Hamid stillede i 2007 op til Folketinget for Enhedslisten Foto: Mads Nissen

Asmaa Abdol-Hamid er strandet i en lufthavn i Schweiz, fordi hun ikke slap igennem sikkerhedskontrollen. Det skriver Politiken.

Den tidligere folketingskandidat for Enhedslisten blev i går bedt om at tage sin blazer af, da hun skulle fra Schweiz til Bruxelles til konference. Men det ville hun ikke, fordi hun kun havde en tynd top på indenunder. Og tilbød at gå ind bag et forhæng. Men det blev heller ikke accepteret af sikkerhedskontrollen.

"Jeg synes, det her er en ydmygelse. Sådan bør ingen EU-borger behandles offentligt," siger Asmaa Abdol-Hamid til avisen.

Så flyet lettede ude Asmaa ombord og hun sidder nu tilbage i den lille ostestat sammen med sin søster, der også nægtede at tage sin overdel af.

Den dansk-palæstinensiske socialrådgiver har talt med flere politi- og sikkerhedsfolk i lufthavnen, uden at der er sket noget. Nu har hun kontaktet Udenrigsministeriet for hjælp.

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.