Valgren: Ruten var ikke hård nok til at slippe væk
Michael Valgren måtte indse, at en sejr i Danmark Rundt var umulig, da løbets sidste etape blev kørt lørdag.

Det lykkedes ikke Michael Valgren (Astana) at tage fusen på den førende rytter i PostNord Danmark Rundt, Mads Pedersen (Trek), da løbets sidste etape blev kørt lørdag.

Valgren skulle hente ni sekunder, men lykkedes ikke med at slippe af med Pedersen. På trods af den missede sejr, er Valgren dog fortrøstningsfuld.

- Jeg har det fint. Jeg er meget glad for, at jeg er godt kørende og i god form før VM. Det har lidt været formålet med dette løb.

- Havde jeg vundet, ville det være en stor bonus, men det er ikke dårligt at blive nummer to efter Mads Pedersen, siger Valgren, der indrømmer, at hans vinderchancer lørdag var noget nær ikke eksisterende.

- Der var ikke noget at gøre. Måske skulle jeg have kørt op til min holdkammerat Matti Breschel, da han var i udbrud, men havde jeg gjort det, ville jeg være gået død på den næste bakke, og så var det alligevel ikke blevet til noget.

- Ruten var bare ikke hård nok til at kunne slippe væk, siger Valgren.

Han havde efter løbets afslutning kun ros tilovers for løbets vinder, Mads Pedersen.

- Han er en virkelig god cykelrytter. Ham kommer vi til at se meget mere til, fordi han også har hovedet med sig.

- Han har holdt benene på jorden og er blevet i Danmark i lang tid, og det har været godt for ham, siger Valgren.

Ud over at vinde klassementet, kunne Mads Pedersen også iføre sig løbets ungdomstrøje samt pointtrøjen efter løbets afslutning.

Lørdagens etape blev vundet af tyske Maximilian Walscheid (Sunweb) i en massespurt.

I næste uge er både Michael Valgren og Mads Pedersen en del af den danske VM-trup til verdensmesterskaberne i norske Bergen.

/ritzau/