Valgren efter enkeltstart: Jeg regnede med at tabe tid
Michael Valgren havde regnet med at tabe tid til Mads Pedersen på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt.

Michael Valgren (Astana) havde regnet med at tabe tid til den førende rytter i PostNord Danmark Rundt, Mads Pedersen, på fredagens enkeltstart i Randers.

Derfor var Valgren tilfreds, da det efter etapen viste sig, at han havde taget lige under sekund på Pedersen.

- Det havde jeg ikke regnet med. Jeg har ikke kørt ret meget på vores nye enkeltstartscykler, og Mads har lige vundet en enkeltstart i Frankrig, så jeg kan kun være glad for at slå ham, siger Valgren.

Han har to gange tidligere vundet det danske etapeløb og var før dette års udgave af flere udråbt som favoritten.

Den 25-årige dansker er glad for, at han efter fredagens etape stadig kan holde liv i håbet om at vinde løbet for tredje gang.

- Alt i alt var det en god dag. Jeg tog ingen chancer, så jeg er tilfreds med, at jeg holdt mig til i klassementet og ikke styrtede, siger Valgren, der efter fredagens enkeltstart er otte sekunder efter Valgren i det samlede klassement.

Det var østrigske Matthias Brändle (Trek), der fredag var den hurtigste rytter på den 17,8 kilometer lange rute i og omkring Randers.

Mens Brändle havde fordel af at køre i tørvejr, var flere af favoritterne ramt af at køre i silende regn på enkeltstarten.

Tempospecialisten Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm), der er dansk mester i enkeltstart, blev nummer to - 34 sekunder efter vinderen.

Efter en flot enkeltstart kørte danske Casper Pedersen (Giant-Castelli), der vandt løbets første etape i Kalundborg, sig op på løbets tredjeplads.

Rasmus Guldhammer (Virtu Cycling) er placeret på en samlet fjerdeplads.

Løbets top-4 udgøres dermed af fire danskere.

/ritzau/