Unge er helt blanke på skatteforhold
Foto: Colourbox.dk
Både Skat og bankerne tager ud på skolerne for at undervise om skattesystemet. Og interessen er stigende.

Fremtidens skatteborgere, de unge mellem 16 og 20 år, ved dårligt, hvad en skat er for en størrelse. Derfor rykker Skat og banker i stigende omfang ud i skolerne for at undervise eleverne, skriver Politiken.

Der er al mulig grund til at råbe vagt i gevær, når det gælder unge danskeres uvidenhed om skattesystemet, mener Kirsten Hansen.

Hun er daglig leder af den særlige afdeling i Skat, som tager ud på landets skoler, gymnasier og erhvervsskoler for at lære unge, hvordan skattesystemet er skruet sammen.

- De ved næsten ingenting. De tror, at alting kommer af sig selv, skoler, universiteter, sygehuse. Har de et fritidsjob - jamen, så kigger de alene på lønseddelens bundlinje for at finde ud af, hvor mange penge de kan bruge, siger Kirsten Hansen til Politiken.

- At Skat har taget sin del af lønnen, spekulerer de ikke engang over, siger hun.

Skat rykker ud med undervisere, så snart en skole beder om det. Men interessen for at give eleverne en dybere viden om skattesystemets indretning har hidtil været "til at overse", ifølge Kirsten Hansen.

Men nu vender bøtten. Alene det sidste halve år har Skat været i kontakt med rundt regnet 6.000 elever - typisk i folkeskolens afgangsklasser, gymnasier og erhvervsskoler, og det er ny rekord.

- Vi har aldrig før været så meget ude, siger Kirsten Hansen.

Også Nordea og Danske Bank melder om en kraftig stigende interesse for undervisningen i privatøkonomi, finansiel forståelse og skatteforhold. Nordea har først for alvor taget fat på opgaven inden for det sidste år.

- Alene i år har vi gennemført 158 uddannelsesforløb, hvor vi tager ud og underviser i en eller flere timer alt efter skolens ønsker og behov, siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea.