Tue og kollegerne om Løkkes lurende beslutning: "Ude af vores hænder"
Tue Kristensen er ansat i Sundhedsstyrelsen, der står over for en mulig udflytning. Han venter i spænding på en udmelding. Foto: Privat
Tue Kristensen er ansat i Sundhedsstyrelsen, der er en af de statslige arbejdspladser, der står overfor en mulig udflytning. I går blev det meldt ud, at beslutningen er udskudt - så de ansatte i styrelsen væbner sig med tålmodighed.

Torsdag meldte innovationsminister, Sophie Løhde (V), ud, at beslutningen om, hvilke statslige arbejdspladser der skal udflyttes, er rykket til januar.

En af de statslige arbejdspladser, der må vente i spænding henover julen, er Sundhedsstyrelsen.

Tilbage i august meldte Dansk Folkeparti ud, at partiet gerne så, at Sundhedsstyrelsen blev flyttet fra København og 'ud i provinsen'. Udflytningplanen ville komme inden jul, lød det.

Væbner sig med tålmodighed

Tue Kristensen arbejder som projektleder i styrelsens enhed for forebyggelse indenfor fysisk aktivitet. Desuden er han DJØF-tillidsrepræsentant. Han fortæller, at medarbejderne glæder sig til at få vished om, hvad fremtiden bringer. Men indtil videre tager man det i stiv arm.

- Vi vil gerne have en afklaring. Det er det, der er interessant for os. Statsministeren meldte ud i åbningstalen, at der ville komme noget i december, og det er det, vi har ventet på. Nu bliver det januar, og der er nu engang den beslutning, der er blevet taget. Det er det, vi kan forholde os til. Det er ude af vores hænder, siger Tue Kristensen til Avisen.dk.

- Vi væbner os med tålmodighed og venter spændt. Det, jeg kan mærke herinde, er, at vi forholder os til det, når det bliver meldt ud. Der er en god og konstruktiv kommunikation og samarbejde med ledelsen herinde, siger han.

Tue Kristensen fortæller, at han tager beslutningerne om fremtiden i takt med, at de kommer. Og selvom det ikke blev til en melding om udflytning inden jul, er der ro på. 

- Alle tilpasninger er ude af dine kolleger og medarbejderes hænder. Der kan både være politiske og rationelle argumenter for det, der kommer til at ske. Det kan nogen gange være godt at sige, at det er ude af ens hænder og forholde sig til det, når det bliver konkret. Så kan man have fokus på at have en god hverdag, fortæller Tue Kristensen.

Ved ikke, hvor man skal hen

Ingen ved, hvor i landet man eventuelt skal udflyttes til, og ifølge Tue Kristensen vil det være gisninger at begynde at tænke på, om man flytter med. Han påpeger, at der i Sundhedsstyrelsen 'er et job til en, hvis man vil have det'.

- Der kan også være nogen, der synes, at det er helt fint, hvis vi bliver udflyttet. Det er en beslutning man må tage individuelt hver især. Jeg sover stadig godt om natten. Beslutningen tager jeg, når der ligger noget konkret. Jeg er rigtig glad for mit arbejde og har nogle dejlige kolleger i Sundhedsstyrelsen, siger han.

En rapport viste for nylig, at det langtfra var alle, der flyttede med, når arbejdspladsen blev udflyttet. Erfaringer Tue Kristensen håber, man har lært noget af.

- Det kan være en ganske god ting, at arbejdspladserne er spredt ud, men det er bare vigtigt, at man tager udgangspunkt i erfaringerne. Det ses i rapporten, at der ikke er så mange, der følger med. Det er de klare facts. Over tid får man det nok op at køre, men det er sådan en proces, der svarer til at bygge flyet, mens man flyver det.