Trump fortsætter Twitter-tirade mod folkekær sportsliga
NFL har nægtet at kommentere præsident Donald Trumps angreb, der har stået på over fem dage. Her ses Trump på vej op i sit præsidentfly, Air Force One. Foto: Carlos Barria/Reuters
Præsidenten bliver sagt imod af nogle af sine mest prominente støtter, men fortsætter angreb på NFL.

USA's præsident, Donald Trump, fortsætter sine angreb på den professionelle liga for amerikansk fodbold, NFL, der er den mest populære sportsliga i landet.

I flere dage har Trump brokket sig over, at nogle NFL-spillere nægter at stå op under nationalsangen i protest mod politivold og sociale uligheder i USA.

Det fik søndag mere end 200 spillere, trænere og ejere til at gå på knæ før rundens kampe i NFL, skriver nyhedsbureauet AP.

Præsidenten langer på Twitter ud efter NFL, som han kræver indfører regler mod at knæle under nationalsangen.

Han håner desuden NFL for at have faldende seertal.

- Seertallet for NFL er gået langt ned, undtagen før kampstart hvor folk slår over for at se, om vores land bliver nedgjort, tweetede præsidenten tirsdag.

Seertallet for uge tre i den amerikanske fodboldliga var tre procent højere end samme uge sidste år. I 2016 faldt seertallet for NFL-kampe dog en smule ifølge analysebureauet Nielsen.

Amerikansk fodbold er dog stadig med længder den mest populære sportsgren i USA målt på seere, tilskuere og penge.

Nogle af de mest prominente støtter til den amerikanske præsident er tilknyttet NFL på forskellige måder.

En af dem er Dallas Cowboys' ejer, Jerry Jones. Han gik også på knæ før Dallas' kamp mod Arizona.

Også New England Patriots' ejer, Robert Kraft, har ifølge nyhedsbureauet Reuters sagt, at han er "dybt skuffet" over præsidentens tone. Kraft har ellers ved flere lejligheder hyldet Donald Trump.

NFL har nægtet at kommentere Donald Trumps angreb, der har stået på over fem dage.

- Han udøver sin ytringsfrihed. Og jeg udøver min ret til ikke at reagere på det, siger NFL-talsmand Joe Lockhart ifølge AP.

Flere politikere har beskyldt Donald Trump for at bruge for meget tid på fnidder med NFL. Kritikere mener, at han i stedet bør beskæftige sig med situationen i Puerto Rico, der er blevet ødelagt af orkanen Maria.

Det mener Trump imidlertid ikke.

- Jeg mener ikke, at man skal nedgøre vores flag og nationalmelodi. Situationen i NFL er meget vigtig for mig, siger Donald Trump ifølge AP.

/ritzau/