Trads: Løkke, Samuelsen & Pape siger skråt-op til de fattigste
Blog

Af David Trads

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

NÅ, NU KENDER VI DET MESTE af indholdet i Lamborghini-reformen – og hold da kæft, hvor er der gang i gaveboden til dem, der tjener mest her i landet:

Jo rigere, du er, desto mere kan du skovle ind i gaver – for vupti, væk med loftet på beskæftigelsesfradrag og beskatning af fri mobil; og værsgo’ til ’Poul & Fritz’, så er der større fradrag for aktiehandel og indbetalinger på pensionsordninger og mindre i topskat!

Jo fattigere, du er, desto mere kan du få et spark i rumpetten – og hvis du er på offentlig overførsel som dagpenge, kontanthjælp, førtidspension og folkepension, så får du ikke en pind, men derimod et klart signal fra Løkke, Samuelsen & Pape om et skråt-op!

Der er siger og skriver ’nul kroner’ til de hundredtusinder af danskere, som ikke er i arbejde. De er, mener VLAK-folket, i reglen nogle dovendidrikker og snydepelse, som er ude på at nasse penge fra dem, der er i arbejde. Liberalister tror kun, pisken hjælper.

Desværre er der en klar linje i det, som der spilles ud med – for siden 2001 er uligheden bare vokset og vokset ved hjælp af to konstanter i den førte politik:

FOR DET FØRSTE ved at reformer af arbejdsmarkedet og socialområdet år for år har gjort de ydelser, som modtagere af offentlige ydelser får, ringere og ringere. For det andet ved at næsten al skattepolitik har begunstiget folk i arbejde på bekostning af dem, der er udenfor.

Nu bliver det kun værre – for den reform, som borgerligheden har lagt frem, er den mest ulighedsskabende, jeg kan huske. CEPOS, den borgerlige tænketank, siger det samme. Det hele er indrettet, så dem, der tjener mest, får mest – ja, næsten det hele.

Det, jeg slet ikke forstår, er, hvorfor VLAK-regeringen forsøger at skjule, at de tager fra fattige og giver til det rige? Hvorfor står de ikke ved det liberalistiske evangelium, som de ellers plejer at synge i kor fra? Hvorfor tør de ikke sige, at mindre skat til de rige skaber vækst? Tror de ikke selv på det?

I stedet snakker de hele tiden udenom eller snyder med regneeksemplerne:

STATSMINISTER LARS LØKKE RASMUSSEN (V) prøvede at bilde os ind, at dem, der får mest ud af deres skatteudspil, er den menige HK’er – men, ak, det tog bare en halv dag for dygtige skatteeksperter at pille den fupberegning fra hinanden. Det passede selvsagt ikke.

Økonomiminister Simon Emil Ammitzbøl (LA) prøvede at snakke solen sort, da han i en komisk tirade ved udspillets fremlæggelse svarede ’goddaw mand, økseskaft’, på det meget simple spørgsmål: Er skatteudspillet ulighedsskabende? ’Stop’, jamrede han over for journalisterne.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har mest har gjort sig bemærket ved at være den, der – ufrivilligt, ja, ja – kom til at italesætte ’Lamborghini-reformen’, da han stolt lod forstå, at det frem over vil blive billigere at købe den afsindigt dyre italienske sportsvogn.

Men:

Kan det virkelig være rigtigt, at dem, der i forvejen har det dårligst, slet ingenting – som i SLET INGENTING – får ud af de mange udspil, som de gode liberalister kommer med?

Well, jeg har haft luppen fremme i regeringens udspil for at finde forslag, som er til gavn for de hundredtusinder af danskere, som er uden arbejde og derfor på en offentlig ydelse – og jeg har faktisk fundet en enkelt ting:

DET BLIVER BILLIGERE AT KØBE NØDDER – for regeringen fjerner den særlige nøddeafgift – men hold kæft, hvor skal du spise mange nødder, hvis det skal blive til noget:

Faktisk skal du spise fire kilo hasselnødder hver eneste dag året rundt for at spare det samme, som skattelettelsen giver til direktøren, der tjener en million kroner om året - nemlig 26.700 kroner.

Fire kilo hasselnødder om dagen!

Da én hasselnød sådan cirka vejer ét gram, skal man altså spise fire tusinde på en dag. Det er tre i minuttet. Hele døgnet vel og mærke!

Men bortset fra de billigere hasselnødder – og, når ret skal være ret, ligeledes mandler, cashewnødder, pekannødder, jordnødder, valnødder, og, ja, kokosnødder – så er de mange Marie Antoniette’r i regeringen ret ligeglad med, der tjener mindst. For som Ammitzbøl siger:

”Hvis du vil købe en bil, så får du en lempelse, uanset om du går på arbejde eller ej.”

Nemlig! Dog næppe en Lamborghini…nok nærmere en pose nødder…

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.