Rig nordsjællandsk kommune i klagesang: Grotesk, vi mister penge
- Den efterhånden helt groteske udligningsordning betyder, at pengene fosser hurtigere ud af kassen, end du kan nå at sige "vupti", siger borgmesteren. (Foto: Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix/arkiv)
Den kommunale udligningsordning er grotesk, mener borgmester i nordsjællandske Rudersdal Kommune.

Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), gnider sig ikke i hænderne, selvom det ser ud til, at borgerne i de kommende år vil tjene betydeligt flere penge.

Kommunens beregninger viser nemlig, at selvom borgerne forventes at betale 101 millioner kroner mere i skat til kommunen fra 2019-2021, så er det kun en meget lille procentdel, kommunen får lov til at beholde.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Den efterhånden helt groteske udligningsordning betyder, at pengene fosser hurtigere ud af kassen, end du kan nå at sige "vupti". Af de 101 millioner konfiskeres de 95 millioner automatisk til udligning, siger Jens Ive.

Henrik Christoffersen, lektor på Københavns Universitet og forskningschef i den borgerlig-liberale tænketank CEPOS kalder regnestykket uheldigt:

- Ressourcerne og mulighederne bliver simpelthen ikke udnyttet optimalt, hvis man fratager kommunerne incitamentet for en øget indsats og indkomst, og omvendt for mange af modtagerkommunerne gælder det, der kaldes "fluepapir-effekten". Så snart penge kommer i nærheden af kommunen, så klistrer de og hænger fast. Det er ikke sundt, for det hæmmer lysten til at arbejde mere, til at effektivisere og gøre tingene bedre, siger Henrik Christoffersen til Frederiksborg Amts Avis.

via Listen To News