Tidligere 3F-formand savner forklaring efter milliardsalg: "Jeg tænkte, det virkede som en ond drøm"
'Hvorfor vil fagbevægelsen sælge Alka, når det går godt', spørger tidligere 3F-formand Poul Erik Skov Christensen. (Foto: Foto: 3F)
Den tidligere 3F-formand Poul Erik Skov Christensen forstår ikke, hvorfor fagbevægelsens forsikringsselskab Alka er blevet solgt. Han savner en begrundelse og frygter, at salget vil skubbe flere kunder over hos de gule fagforeninger.

Tidligere formand for fagforeningen 3F Poul Erik Skov Christensen er uforstående overfor beslutningen om at sælge forsikringsselskabet Alka til Tryg.

- Jeg tænkte, at det virkede som en ond drøm. Alka har leveret et overskud mellem en kvart og en halv milliard. Det er et af de få selskaber, hvor der har været vækst på kundesiden. Der er ikke nogen objektiv begrundelse for at sælge, siger Poul Erik Skov Christensen til Avisen.dk.

Alka udspringer af fagforeningerne, og fagforeninger sidder stadig på over halvdelen af selskabets aktier. Tryg køber Alka for 8,2 milliarder kroner - et salg man forventer går igennem i første halvår af 2018. 

Sælger en god forretning

Alka har cirka 380.000 kunder, og med købet vil Tryg sætte på en markedsandel på lige over 20 procent.

Sidste år havde Alka et overskud på 235 millioner kroner. Og netop den stærke økonomi i Alka, burde være grund nok til at fagbevægelsen fastholdt ejerskabet af selskabet, mener Poul Erik Skov Christensen.

- Man behøver ikke sælge noget, der går godt. Så kræver det man opfinder noget andet. Hvordan kan fagbevægelsen opfinde noget, der tjener ligeså mange penge, tjener medlemmerne og er med til at distancere sig fra de gule fagforeninger?, spørger Poul Erik Skov Christensen.

Han påpeger, at fagbevægelsen har brugt årtier på at opbygge en solid økonomi og nogle stærke medlemsfordele, der skal retfærdiggøre et højere kontingent. En af de fordele var Alka, som man nu har solgt.

Poul Erik Skov Christensen fortæller, at fagbevægelsen skyder sig selv i foden, når man sælger en af deres klare medlemsfordele. Ifølge ham vil man skubbe potentielle medlemmer i retning af de billigere 'gule fagforeninger'.

- Jeg er super bange for, at denne her udvikling får folk til at tænke sig om en ekstra gang. Hvis der heller ikke er denne her fordel, hvorfor skulle de så ikke vælge den billigere løsning, siger Poul Erik Skov Christensen.

Tryg vil spare

Tryg har i forbindelse med salget meldt ud, at man vil finde 'synergi' og besparelser i de to selskaber for 300 millioner kroner.

Det vil ifølge Poul Erik Skov Christensen kunne føre til fyringer blandt de Alka-medarbejdere, der nu skal med over i Tryg. Og den tidligere 3F-formand er ihvertfald ikke selv i tvivl om, hvad salget vil betyde for hans forsikringsfremtid.

- Jeg skal ikke være kunde i Tryg. Det er helt sikkert. Jeg vil nok vælge et medlemsejet forsikringsselskab, siger han.

Avisen.dk arbejder på at få en kommentar fra Alka's bestyrelse.

via Listen To News