Fagboss affejer kritik af salget af 'arvesølvet': Vi har benyttet os af demokratiet
Kim Simonsen, der er forbundsformand i HK og formand for bestyrelsen i Alka, kan endnu ikke fortælle, hvad HKs andel på cirka en mia. kroner for salget af Alka skal bruges til. (Foto: Foto: HK)
Bølgerne gik højt på hovedbestyrelsesmødet, da beslutning om Alka gik igennem. Det afslører Kim Simonsen, der er forbundsformand i HK og formand for bestyrelsen i Alka.

- Vores ambition har været at skabe et bedre forsikringstilbud til vores medlemmer, og det kan gøres bedre med salget af Alka til Tryg. Så den ambition er lykkedes med den her handel.

Sådan sagde Kim Simonsen, der er forbundsformand i HK og formand for bestyrelsen i Alka, til TV 2 News her til morgen.

Der har ellers været stor blæst om salget af Alka, som er blevet kaldt fagbevægelsens guldæg og arvesølvet. Uden for 3Fs hovedkontor i København har der således været afholdt demonstrationer, og på Facebook har kritikken også haglet ned over bestyrelsen af Alka:

"Det KAN I ikke gøre hen over hovederne på os! Det er røvrenderi af værste skuffe! Det er ren Corydon!" skriver et 3F-medlem på Facebook.

Den kritik blev dog hurtigt fejet af bordet af Kim Simonsen:

- Her hos HK bygger vi på et demokrati, hvor man vælger tillidsrepræsentanter, som vælger en kongres, og som sammensætter en hovedbestyrelse. Vi har benyttet os af det her demokrati til, at vi på hovedbestyrelsesmødet i søndags har vedtaget et salg af aktierne i Alka. Bølgerne gik også højt, men der var et flertal for og dermed opbakning til salget af aktierne i Alka, sagde han til TV2 News og fortsatte:

- Vi har ikke kunnet diskutere salget med vores medlemmer af hensyn til medarbejderne i Alka. Jeg kan levende forestille mig, hvordan det ville være for dem, hvis diskussionen blev taget i offentligheden, og det kunne også blive god underholdning i pressen i forhold til, hvem de her 450 medarbejderes arbejdsgiver egentlig er.

En mia. kroner til HKs medlemmer for salg

Ifølge Kim Simonsen bliver HKs andel af salget på omkring en mia. ud af de i alt 8,2 mia. kroner, som salget løber op i. De ene milliard kroner, som HK får ved salget, vil Kim Simonsen endnu ikke sige noget om, hvad skal gå til:

- Det skal vi drøfte på vores hovedbestyrelsesmøde, når den her beslutning er blevet gennemført. Foreløbigt er der blevet truffet beslutning om et salg. Konkurrencemyndighederne og finanstilsynet er først færdige med deres behandling af sagen i foråret 2018, og når det er på plads, så kommer sagen her op i hovedbestyrelsen, hvordan de her penge skal bruges, sagde han til TV2 News.

via Listen To News