Tak for festen, FC København
FC Københavns deltagelse i Champions League blev afsluttet på bedst tænkelige måde med en 3-1 sejr over Celtic.

TAK stod der skrevet hen over Nedre C, da spillerne løb på banen. Selv tak sagde Atiba Hutchinson efter blot to minutters spil. Canadieren modtog en bold fra Marcus Allbäck, og halvt driblende halvt tacklende kom han forbi to mand og scorede.

Og så var den fodboldfest sparket i gang, for selvom hverken FCK eller Celtic for alvor kunne bruge en sejr til det store, bød FCK til fodboldfest i deres sidste kamp i Champions League i denne omgang.

Atiba Hutchinson var flyttet frem i angrebet, og det gav altså bonus efter blot to minutter. William Kvist blev belønnet for sin flotte indsats i søndags mod Lillestrøm med et genvalg på sin favoritposition på den centrale midtbane, og Kvist sagde tak for tilliden ved at spille en god første halvleg. Han gjorde FCK?s spil farligere end normalt ved i flere tilfælde at sætte sin direkte modstander af.

Fodboldfesten fortsatte, da Michael Gravgaard efter en lille halv times spil headede et indlæg på frispark tværs gennem feltet, hvor Jesper Grønkjær dukkede op og halvflugtede bolden i mål.

Det kunne være blevet endnu sjovere, da Marcus Allbäck bankede bolden på undersiden af overliggeren.

Gæster var der selvfølgelig også. Celtic stillede op med Thomas Gravesen på fløjen. Det duede ikke, og han blev hurtigt flyttet ind på midten.

Et par karakteristiske lange skift og et par lige så karakteristiske frispark blev det til for Gravesen, der aldrig fik nogen dominerende rolle i kampen og blev udskiftet efter en god times spil.

Brede Hangeland stod for festens gaver, da han med et par store fejl gav Celtic gode muligheder for at score. Kenny Miller var skotternes farligste mand og viste, hvad en hurtig angriber kan gøre mod FCK?s ikke helt så hurtige forsvar. To friløbere fik Miller i første halvleg. På den ene driblede han udenom målmand Jesper Christiansen, men trækket blev for langt. Anden gang nåede FCK-keeperen ned i fødderne på ham.

I anden halvleg fik Marcus Allbäck fortjent scoret, og så skulle man tro, at den kamp var afgjort. Men med et kvarter igen reducerede Celtic, og det gav skotterne ny energi. FCK fik dog afværget et decideret skotsk stormløb og kørte sejren sikkert hjem. Syv point blev det til i gruppespillet for FCK, hvilket må siges at være mere end godkendt. Bare ærgerligt at det kun rakte til en fjerdeplads. At alle syv point blev hentet på hjemmebane viser med al tydelighed, hvad FCK skal forbedre, inden holdet kommer helt op og blander sig.