Syv anholdt for identitetstyveri

Københavns Politi har anholdt syv identitetstyve, Sigtelserne omfatter personelfalsk, ulovligt ophold og ulovligt arbejde.
Anholdelserne er de første i en række af flere. Alle med omdrejningspunkt i misbrug af identitet.
Anholdelserne er de første i en række af flere. Alle med omdrejningspunkt i misbrug af identitet. Foto: Colourbox

Københavns Politi har netop oplyst, at de har anholdt syv personer for systematisk misbrug af identitet.

Det er udlændingekontrolgruppen, der står bag afsløringen. De anholdte fremstilles i grundlovforhør i dag, og sigtelserne lyder på personelfalsk, ulovligt ophold og ulovligt arbejde.

Anholdelserne sker på baggrund af et tæt samarbejde mellem Skats enhed for økonomisk kriminalitet og Nationalt Udlændinge Center.

Indtil videre er politiet sparsomme med eksempler på lov overtrædelserne, men i en pressemeddelelse beskriver de, hvordan en lejlighed i København ifølge folkeregistret skulle være adresse for NB fra Kenya.

I virkeligheden bor den rigtige NB imidlertid i udlandet. Mindst to personener, der bor i lejligheden i København, arbejder under NB's navn i Danmark. Den falske NB er registreret under 3 forskellige arbejdsgivere og har haft en bemærkelsesværdig stor indtægt.

Politiet oplyser, at der stadig er flere anholdelser på vej, og at de vil komme i den nærmeste tid.

"Aktionen viser, at identiteter misbruges af udenlandske personer, der enten opholder sig eller arbejder illegalt i Danmark. Desværre ser vi også, at illegale udlændinge i større eller mindre grad udnyttes af herboende udlændinge på en måde, så arbejdsgiverne er uvidende om bedrageriet," oplyser vicepolitiinspektør Henrik Hjorth Sommer i politiets pressemeddelelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.