Sydbank og skatte-skjulere kan få høj straf
Skat undersøger nu sagen om Sydbank. Foto: Sydbank
Hvis det viser sig, at Sydbank har hjulpet kunder til at skjule penge i et skattely-land, så kan det få alvorlige konsekvenser, lyder det.

Det kan være strafbart for både Sydbank og deres kunder, at banken har hjulpet med at skjule formuer i schweizisk skattely.

Det fortæller skattedirektør i Skat Johnny S. Hansen og pointerer, at banken kan drages til ansvar, hvis de har begået ulovligheder.

"For så vidt angår dem, der rådgiver omkring det, så kan der også ifalde rådgiveransvar, hvis man er medvirkende til at lave skatteunddragelse," siger han til Newspaq.

Johnny S. Hansen forklarer, at det også kan få konsekvenser for den enkelte kunde at snyde systemet.

"For dem, der laver kontrakten, altså kunden, så kan det være strafbart, hvis man gemmer sin formue i et skattely-land."

Johnny S. Hansen pointerer, at straffen i yderste konsekvens kan lyde på bøde eller fængsel.

Udmeldingen kommer på dagen, hvor det er kommet frem, at Sydbank ifølge Jyllands-Posten har hjulpet privatkunder med at skjule penge i Schweiz for at undgå at betale arveafgift.

Ifølge Jyllands-Posten har banken opsøgt kunder i blandt andet Spanien og fået dem til at optage lån i deres ejendom ved hjælp af dansk realkredit.

De penge, der er blevet frigjort af belåningen, er efterfølgende blevet overført til schweiziske banker og dermed skatteskjul. Efterfølgende har Sydbank investeret pengene og dermed tjent penge til sig selv og kunderne.