Nyt tiltag til stressramte: Kom ud og klap en ko
Besøg på en bondegård blandt dyr og halm kan lette hverdagen for mange med stress og depression. Foto: Jens Nørgaard Larsen
LandboNord opfordrer landmænd til at melde sig som værter.

Kom ud på en gård og klap en gris eller mug ud hos kalvene.

Det kan lette en hverdag præget af stress eller depression, viser erfaringer fra vores nabolande.

Og nu skal konceptet "Grøn omsorg" udbredes til Nordjylland. Det fortæller DR Nordjylland.

LandboNord opfordrer sine medlemmer til at tage imod mennesker, der er ramt af en psykisk lidelse.

En god idé, mener landmand Via Scholten fra Brønderslev.

- At komme ud og bevæge sig, det er den allerbedste medicin. Det gør i hvert fald mig glad, så det tror jeg også, det vil gøre for andre, siger landmanden, der kommer fra Holland, og derfra har gode erfaringer med "Grøn omsorg".

Mandag aften deltog hun i LandboNords informationsmøde i Brønderslev. Med var også Knud Kristensen, der er formand for foreningen for psykisk syge, SIND.

Han håber, at de nordjyske landmænd vil tage konceptet til sig.

- Med relativt enkle midler kan man gøre noget, der har en så gavnlig effekt for mennesker med psykiske lidelser. Det er jo i virkeligheden lige så genialt, som det er enkelt, siger landsformanden til DR Nordjylland.

På mødet meldte fire landmænd sig klar til et forsøgsprojekt - med den betingelse, at de får betaling for deres indsats.

I Norge tilbyder over halvdelen af kommunerne et behandlingsforløb på en grøn omsorgsgård, hvis man er ramt af eksempelvis stress, depression eller andre psykiske lidelser. Landmændene bliver godkendt, før de får lov til at være med.

 

DR Nordjylland
via Listen To News