Stress-ramt borgmester trak sig: Ny overraskende melding vækker glæde

66-årige Steen Dahlstrøm (S) afleverede borgmesterkæden i Middelfart kommune 1. september på grund af blandt andet stress. Nu har han meldt sig under valg-fanerne igen.
Steen Dahlstrøm stiller alligevel op til kommunalvalget i Middelfart Kommune. Han kan meget nemt blive den store stemmehøster.
Steen Dahlstrøm stiller alligevel op til kommunalvalget i Middelfart Kommune. Han kan meget nemt blive den store stemmehøster. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

Den stressramte eks-borgmester Steen Dahlstrøm (S) meddeler nu overraskende, at han stiller op til kommunalvalget til november.

66-årige Steen Dahlstrøm meddelte 1. september, at han efter 31 år på posten som borgmester i Middelfart Kommune med øjeblikkelig virkning trak sig på grund af arbejdspres og dødsfald i familien.

Inden da havde han taget en pause fra borgmestergerningen, og havde været i behandling for stress:

- Pausen, og den ro jeg har givet mig selv, har været god, og jeg har fået det bedre. Men jeg må konstatere, at jeg er så påvirket, at det vil tage nogle måneder, inden jeg er fuldstændig på toppen igen, skrev Steen Dahlstrøm i en pressemeddelelse.

Men der gik kun knap tre uger før den rutinerede politiker melder han sig klar til valgkamp. Han fortæller desuden i en pressemeddelelse, at han meget snart bliver raskmeldt.

Med sit overraskende comeback er han samtidig dukket op på Socialdemokratiets opstillingsliste. Denne gang dog ikke som borgmesterkandidat, men som nummer 27 og allersidst på listen.

Stemmehøster?

Han har gennem årene været en populær borgmester, og kan meget vel hente mange stemmer og dermed sprænge listen.

Ved det seneste kommunalvalg fik han 3.717 personlige stemmer, mens han afløser i borgmesterstolen, 43-årige Johannes Lundsfryd Jensen, som blev udpeget 4. september, fik 563 personlige stemmer.

Og netop Johannes Lundsfryd Jensen glæder sig over Steen Dahlstrøms beslutning:

- Steen har masser af erfaring, som kan komme både os i gruppen og borgerne til gode, siger han i en pressemeddelelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.