Straarup erkender presse-flop
Peter Straarup mener, at han burde have taget imod flere tæsk. Foto: Polfoto, (Julie Hornbek Toft) / POLFOTO
Danske Banks topchef erkender, at han burde have stået mere i skudlinjen, da banken røg en tur i gulvet.

Tiden som topchef for Danske Bank har de sidste par år kostet tæsk, hvor Stein Bagger-sagen og bankens fejlslagne indtog i Irland har kostet dyrt for Peter Straarup.

"Stein Bagger-sagen har været helt forfærdelig. Sagen blev under et meget negativt forstørrelsesglas meget skidt for Danske Bank. Samtidig kom sagen med den finansielle krise, som fik det finansielle fundament til at ryste," siger Peter Straarup til Børsen.

1. december 2008 blev Stein Baggers selskab IT Factory erklæret konkurs, da den vidtløftige forretningsmand blev afsløret i et af Danmarkshistoriens mest spektakulære svindelnumre, hvor Danske Bank havde et tilgodehavende på over 300 mio. kr.

"Vi fik ikke mediemæssigt håndteret sagen rigtig. Jeg skulle have stillet mig frem og taget nogle flere tæsk i indledningen," lyder evalueringen i dag fra Peter Straarup.

Han erkender samtidig at mediepresset steg på ham i takt med, at finanskrisen tog til i fart.

"Der var krav om meldinger dagligt fra medierne om, hvad det her betød. Jeg kunne ikke dagligt stille mig frem og sige, at det her går helt galt, og jeg ikke ved, hvor vi er på vej hen," siger Peter Straarup.

Kilde: Børsen