Stenrig præsidentkandidat har meget lav skat
Mitt Romney anklages for at være ude af trit med virkeligheden. Foto: AP / Charles Dharapak / POLFOTO
Mitt Romney betaler 15 pct. i skat. Hans politiske modstandere lugter blod.

Milliardæren Mitt Romney, som er frontløber i den republikanske valgkamp om at blive partiets præsidentkandidat, betaler kun 15 pct. i skat.

Det afslørede Romney tirsdag, efter at hans politiske modstandere har krævet at få indsigt i hans personlige skatteforhold, skriver LA Times.

Den lave skatteprocent ligger omkring 20 procentpoint under den gennemsnitlige amerikanske indkomstskat og kan udvikle sig til et problem for Mitt Romney. Det Hvide Hus har da også allerede brugt anledningen til at kritisere Romney for at være ude af trit med virkeligheden.

Den kritik blev yderligere forstærket, da Mitt Romney erkendte, at han modtog "mindre" honorarer for at holde taler. Ifølge hans skatteopgørelse modtog han imidlertid 374.000 dollars (2,1 millioner kroner red.) i talehonorarer fra februar 2010 og et år frem, hvilket er syv gange højere end den gennemsnitlige amerikanske indkomst per husstand.

I alt har Romney en formue på 270 millioner dollars (1.574.000.000 kroner, red).

Om vælgerne straffer Mitt Romney for sin velstand og lave skatteprocent, bliver afsløret, når der afholdes primærvalg i South Carolina på lørdag.

Kilde: LA Times