Administration 

Søren Baastrup: ISIS, iste og heste med ild i

Debat
3 kvinder på en scene
(Foto: Benjamin Hav/DR)

Avisen.dk’s skandaliserede tv-kommentator har set DR-showet ’Sport 2022’ og taget noter imens.

Sport 2022, lørdag aften på DR. Sendt live med publikum fra Boxen i Herning. Here we go.
Det er fedt at se showet begynde med en tribute til den nyligt afdøde boksepromotor, Mogens Palle. Så fortjent. Selvom han ser endnu mere rynket ud, end jeg husker ham.

Opvarmer-vært Tobias Hansen er fantastisk. Han virker stadig til at være lige så meget på speed, som han var, da han sammen med tidligere fodboldspiller Mikkel Bischoff stod for de bedste indslag under VM i fodbold.  

Hey, bare fordi jeg roser en mand, betyder det ikke, jeg ikke bryder mig om damer. Jeg nævner det, fordi jeg i sidste uge skrev noget pænt om Simon Kvamm, men noget provokerende om Sofie Linde og et blowjob. Hvilket fik et par af journalistikkens woke-damer til at flippe ud på de sociale medier – og blandt andet Ekstra Bladet og TV 2 (!) til at kime Avisen.dk ned for at høre, hvordan jeg dog kunne finde på den slags. Det dér med satire og ytringsfrihed, som den danske mediebranche kæmper så hårdt for, det gælder åbenbart kun, når det handler om retten til at drille muslimer.

Nå, aftenens hovedværter er der heldigvis heller ingen grund til at drille. Det er altid dygtige Tina Müller og Josephine Høgh. Selv deres medvært, Caroline Wozniacki, er der ikke noget dårligt at sige om. Altså, med mindre man er hendes talepædagog.

Showet fortsætter med et sammenklip af nogle af årets store sportspræstationer. Danmark har vundet utrolig meget med heste. Jeg har svært ved at tage det seriøst, for hestesport handler mest om, hvem der har flest penge. I den forstand er det ligesom Formel 1. Altså, med den forskel, at rytterne aldrig er ude for ulykker, hvor der går ild i ting. Hvilket ellers ville højne seertallene betragteligt, tror jeg.

Apropos Formel 1, så interviewer Caroline Wozniacki Kevin Magnussen over en Skype-forbindelse. Det virker som nogle af de småforvirrede Zoom-møder min ældste søn havde med sin klasselærer under nedlukningen. Altså, med den forskel, at Kevin Magnussen har væsentligt mere tøj på, end min søn havde. Eller hans klasselærer havde.

Jeg har engang mødt Kevin Magnussen i Meny i Roskilde. Han købte ketchup.

Cykelrytter Jonas Vingegaard vinder afstemningen om B.T.’s guld. Det er overraskende. Altså, ikke at Vingegaard vinder, men at B.T. i deres situation synes det er en god idé at give nogen som helst af deres få tilbageværende værdier væk.

Hov, nu kommer der en tribute til Mogens Palle igen. Brian Nielsen er med i indslaget. Jeg tager det med Wozniackis talepædagog tilbage.

Apropos Wozniacki, så ser hun lidt paf ud, da indslaget slutter, og hun pludselig skal sige noget, mens folk stadig klapper. Men det må også være svært at mestre jobbet som live-vært, når man ikke engang er i stand til at slå til en lille bold, med mindre tilskuerne er helt musestille.

Efter Brian Nielsen er færdig med at tale gennem næsen, skal vi kåre de bedste fodboldspillere i år. Den bedste kvinde er Stine Ballisager Petersen. Det kunne næsten heller ikke være andre end hende eller Pernille Harder. Især ikke efter Nadia Nadim skiftede til ISIS på en fri transfer.

folk på en scene
Foto: Benjamin Hav/DR

Den bedste mandlige er Pierre Emile Højbjerg. Jeg var sgu i tvivl, om de kunne finde en eneste, der havde fortjent den hæder (eller for den sags skyld at beholde sit statsborgerskab) efter et VM, hvor landsholdet havde alle muligheder for at vinde både fodboldkampe og ære og respekt, men i en sjældent set nedsmeltning pissede begge dele væk. Men tillykke til Pierre Emile. Som i øvrigt er mødt op uden hverken regnbue-bind eller protesttrøje. Det skal han dog ikke høre for. Jeg har selv været i byen i Herning en del gange og forstår sagtens, at han først og fremmest skal passe på sig selv.

Håndboldspilleren Lasse Svan drikker iste, tror jeg det er, og siger noget, jeg ikke hører. Sikkert noget om en af de otte VM- eller EM-slutrunder, landsholdet har vundet i år. Er det i øvrigt bare mig, eller rammer håndboldspillerne ikke gulvet halvdelen af gangene, inden de slipper bolden, når de laver sådan et hop-skud? Uden det bliver dømt? Jeg får Avisen.dk’s gravergruppe til at undersøge det. Når de lige er færdige med at finde ud af, hvorfor professionelle geværskytter ikke selv kan lukke det ene øje, men absolut skal have sådan en firkantet klap på.

Årets ildsjæl bliver Freja Jæger Poulsen, der er børnetræner i Bramming Ju-Jitsu-klub. Hende kan jeg virkelig godt lide, og måden hun får beskeden på, mens hun er på indkøb med sin mor, er sjovt og godt lavet. Se, jeg kan godt være positiv!

en cykelrytter og en scene med folk på
Foto: Benjamin Hav/DR

Og det bliver ved: De danske cykelryttere hyldes fortjent. Jonas Vingegaard og Cecilie Uttrup er både sympatiske og kan sælge billetter.

Næste indslag er Toyotas Intet Er Umuligt-prisen. Må man godt reklamere på DR? Nå, de grænser er vist alligevel lidt flydende, kan jeg forstå, i hvert fald når deres radioværter gerne vil have en gratis ferie.

Intet Er Umuligt-prisen kan vel næsten kun gå til Lars Løkke. Næh, den går til løberen Ida Karstoft. Der ganske charmerende sidder og gør klar til et andet indslag ude i garderoben, da prisen annonceres, og derfor kommer løbende på scenen med bare fødder og åbenstående kjole. Jeg skrev i sidste uge, at Kwamie Liv fra X-Factor havde pæn hud, og den tilsyneladende grove, misogyniske seksualisering faldt også de førnævnte woke-damer for brystet. I må derfor selv tænke jer til, hvordan Ida ser ud.   

en sanger og dansere på en scene
Foto: Benjamin Hav/DR

Apropos misogyni, så optræder Medina også til showet. Hende har jeg intet grimt at sige om. Det er en stiltiende aftale mellem danske musik- og tv-kommentatorer, at Thomas Treo fra Ekstra Bladet alene tager sig af den slags. Mind mig i øvrigt lige på at få en af Avisen.dk’s journalister til at ringe og høre Ekstra Bladet, hvad fanden det er for noget svineri, næste gang det sker.

Michael Laudrup går på scenen og kårer Jonas Vingegaard til årets sportsnavn. Vi vidste jo godt alle sammen, at den B.T.-pris bare var noget pjat. Laudrup sender også en hilsen til sin svigerniece, dressurrytteren Cathrine Laudrup-Dufour. For mine tanker, se venligst kommentarerne længere oppe om, hvad det kræver at blive stor indenfor hestesport.

Til sidst bliver Caroline Wozniacki indlemmet i Sportens Hall of Fame. Ganske fortjent, selvfølgelig. Og jeg siger ikke, at det kun sker nu, fordi hun tilfældigvis alligevel var med i showet. Jeg siger bare, at jeg engang har set noget Grammy-halløj, hvor Jay-Z, Bob Dylan og Søren Poppe alle var nomineret for årets bedste album … og Søren Poppe vandt.
Tina Müller og Josephine Høgh afslører en buste af Caroline Wozniacki og … hey, har I nogensinde set den statue af Ronaldo, der står foran hans barndomshjem på Madeira? Og … nej, jeg havde ellers en god joke her, men jeg er ikke klar over, om mit forbud mod at kommentere kendte kvinders udseende også gælder buster, så jeg censurerer mig selv.  

Nå, who cares. Showet er slut, og det ender med en optræden fra Benjamin Hav & Familien. De er sgu gode. Kronprins Frederik ligger og roder rundt nede på gulvet, så alting er som det plejer at være, når han er i Jylland uden Mary.

PS.: Lige en lille rettelse: Der var kun én tribute til Mogens Palle. Jeg kom bare til at tænde for tidligt og så slutningen af et hyldestprogram om Lise Nørgaard. Jeg syntes godt nok også, Mogens var blevet lidt langhåret.

Portrætbillede af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og Avisen.dk's faste anmelder. Foto: Privat

portræt af mand
Nyheder

Står fast på koranlov

cyklister
Krimi

Politiet tjekker cyklister

tre kvinder
Nyheder

Vild med dans-stjerne

på mandejagt

lottokupon
Nyheder

Vild gevinst: 

Scorer 25 millioner

portræt af mand
Kendte

Han får den store ære

by fra oven
Nyheder

De får tryghedsvagter

Krimi

Mand død efter

alvorligt færdselsuheld

portræt af mand
Kendte

George Clooney: 

Forlanger vanvittig pris

fodboldspillere
Sport

FCK i flot comeback

portræt af kvinde
Nyheder

Vil afmontere gigtbombe 

dankortterminal
Nyheder

Derfor virker det ikke

en tyr i en gade
Nyheder

Stanget ihjel

Rockere foran Byretten
Krimi

Døde under anholdelse: Hells Angels sørger

Et ældre ægtepar i en stol
Kendte

Jimmy Carter deltager i festival før sin 99-års fødselsdag

en skægget mand
Film og TV

Huset-stjerne: Livet har heldigvis taget en drejning

Beboelsesejendomme står ufærdige hen
Nyheder

Boliger til over en milliard mennesker står tomme

et par med ølbægre
Kendte

Schwarzenegger stadig smaskforelsket

en kæmpe alligator
Dyreliv

Grufuldt fund i alligator

en politibil i USA
Krimi

10-årig bilist på flugt fra sin mor

To biler er stødt sammen
Krimi

Stor Audi brager ind i dyr Mercedes

Holger Rune smiler
Kendte

Holger Rune:

Her er min kæreste

Kø ved Storebælt
Nyheder

Bil ramte autoværn og lukkede Storebæltsbroen

Meghan Markle
Kongelige

Helt slut for Meghan

Anders Thimm
Kendte

”Landmand”-Anders bliver landstræner

MobilePay på mobiltelefon
Nyheder

MobilePay ramt af tekniske problemer

Mette Frederiksen
Nyheder

Mette F.:

Vi gik også til valg

på skattelettelser

par på den røde løber
Kendte

Beverly Hills-stjerne skal giftes

Cykelrytter jubler
Kendte

Cykelstjerne kidnappet og røvet

en mand med et trofæ
Kendte

Charmøren Julio Iglesias

fylder rundt

en politiuniform
Krimi

Mand død under anholdelse

en kvinde ser ærgerlig ud
Nyheder

Pernille Weiss er ude

billede af politibil
Krimi

Pegede legetøjspistol mod gardere og politi

- nu er han sigtet

operaen set fra vandet
Krimi

Ny anholdelsesvideo:

- Jeg fucking kvæler dig

en bus i jordskredshullet
Nyheder

Vilde billeder: Biler ender i 100 meter bredt jordfaldshul på svensk motorvej

hagl i en indkørsel
Nyheder

Kraftigt haglvejr:

Det gik gennem taget

en kvinde kigger ind i kameraet
Kendte

Sidse Babett:

- Jeg har følt, at

jeg ikke kunne mere

billede af politibil
Nyheder

Børn forsvandt - fundet

mange kilometer væk

to krammer
Kendte

Derfor gik Andreas Bo på dansegulvet med toupé

afspærringsbånd
Krimi

Mand dræbt efter

kollision med krondyr

store vinduer
Nyheder

Skoleleder: - Puf

og så faldt ruden ud

en mand griner
Kendte

Anklaget for voldtægt

- nu taler han

en brand kan ses på afstand
Krimi

Bygning i brand

- flere evakueret

en bygning set fra vejen
Nyheder

Krav til fyret direktør:

Betal 650 mio. kroner

en spiller jubler
Sport

Amalie sikrer drømmedebut til landstræner

et uheldssted
Krimi

Voldsomme billeder: Traktor og flishugger brager ind i campingvogn

Nyheder

Danske kristne undskylder seksuelle overgreb

en man trækker afsted med en hund
Krimi

Hund mishandlet
- nu er den aflivet

togskinner
Nyheder

Togbusser sat ind

mønter og pengesedler på bord
Livsstil

Brug efteråret til

at polstre dig

økonomisk

Nyheder

Ny sag på Herlufsholm

undersøges

kvinde smiler
Kendte

Özlem Cekic: Succes

lugter lidt af armsved

computerskærm med fejlmeddelelse
Krimi

Videresolgte 500.000

loginoplysninger

scene fra film
Film og TV

Ulf Pilgaard: Tilbage

i Nattevagten

mand går under lysekroner
Kendte

Bjarne Riis: Det er slut

tre apple-telefoner på række
Nyheder

Er du Apple-bruger:

Opdater nu

politiafspærring foran værtshus
Nyheder

Skyderi på værtshus:

To døde 

hund ligger på bord
Dyreliv

Dyrlæge advarer: Det

kan forgifte dit kæledyr

politiafspærring foran hus
Krimi

Efter sprængning:

Politi massivt til stede

par poserer
Film og TV

I vildrede før

Vild med dans

kampfly i luften
Nyheder

Mystisk flystyrt: Jeg har

en pilot i baghaven

kvinde på scene
Kendte

Chikane og mobning:

Stjerne sagsøges igen

En politibil med udrykning.
Krimi

Tidligere medarbejder

på skole sigtet for

voldtægt af mindreårig

Justitsminister Peter Hummelgaard
Nyheder

Vil ikke straffe

bifald af

koranafbrændinger

Ro kopper to-go kaffe fra McDonald's.
Helt vildt

McDonalds sagsøgt

for brandvarm

kaffe - igen

En havn med mange containere
Krimi

Efter afsløring: Nu

går politiet ind i sagen

En fodbold på en fodboldbane.
Nyheder

Vandt 107.000

på vildt odds

Bier sidder i en klump.
Nyheder

59-årig mand dræbt

af bisværm

En masse forskellige piller på et bord.
Krimi

Sendte kilovis af

ketamin med posten

DR udefra
Film og TV

Lukker flere

programmer: Det er

ikke en spareøvelse

En kvinde med fedtet hår og uren hud.
Krimi

45-årig kvinde efterlyst:

Stjæler dyrt kød og vin

En masse folk og politi på perronen.
Krimi

96-årig mand i

klemme mellem

tog og perron

kornmark
Nyheder

50 millioner

til danske landmænd

mand og kvinde
Kendte

Heick på skadestuen: Skreg af smerte

røg og udrykning
Krimi

Blodbad:

1000 svin dræbt

portræt af mand på scene
Kendte

Rod Stewart:

Sidste gang i Danmark

køer
Nyheder

Kontrol: Hver fjerde overtræder reglerne

portræt af kvinde
Kendte

Stine Bramsen: Jeg

endte som en nikkedukke

portræt af mand
Nyheder

Ukraine:

To personer meldes dræbt 

portræt af mand
Nyheder

Trump meldt død

portræt af kvinde
Kendte

Vild med dans:

Comeback til Mia Lyhne