Administration 

Søren Baastrup: Babser, bryllupskager og brev fra Mette

Debat
tre kvinder på række
(Foto: Lotta Lemche/ TV 2)

Vores faste tv-kommentator har løbende gennemgået, hvad der er sket i TV 2 Plays realityserie ”Bachelorette”. Nu er han nået til de sidste afsnit.

Mens I andre har hygget jer, har jeg igennem sommeren set realityprogrammet ”Bachelorette” på TV 2 Play. Og, praise the Lord!, nu er det endelig forbi. Vi er nået til de sidste tre afsnit. Hvis du af en eller anden grund først læser med nu, så fatter du muligvis ingenting. Men det gjorde du nok ikke alligevel. Det gør jeg heller ikke selv. 

Afsnit 25

Som faste læsere vil vide, har jeg et platonisk forhold til en kvinde, der hedder Mette (ikke at forveksle med hende fra programmet). Vi har børn i samme skole og mødes indimellem i Meny eller Netto. Sidst anbefalede hun mig nogle pitabrød, der ikke går så let i stykker som de fleste andre.

Nå, men Mette er – modsat mig – vild med ”Bachelorette”, og hun har længe lovet at skrive et referat af et afsnit for mig. Hun har bare ikke haft tid. Indtil nu, hvor hun er på ferie med sin familie. Jeg har i hvert fald modtaget denne tekst fra hende:

Hej Søren. Afsnit 25 begynder med, at drengene evaluerer gårsdagens roseceremoni – som altid på en helt kunstig og opstillet måde.

– Hvad tænker I om i går? spørger de hinanden.

 Alle synes sjovt nok, at det gik godt … de blev jo også alle sammen valgt til at blive.

I øvrigt er det ikke længere så spændende, hvem der ender med Mette. Det gør Boris. SE og HØR har i hvert fald afsløret, at hans konkurrent, Stig, kyssede med Frida fra sidste sæson på årets Roskilde Festival.

– Hej smukke, siger Boris til Jonas.

Han vil måske sikre sig at få noget med en puls, inden han skal hjem med Mette.  

Jonas og Boris skal på deres sidste date med henholdsvis Julie og Mette i dag, men faktisk sidder jeg med en tvivl om, hvorvidt drengene helst vil være sammen med hinanden eller pigerne. Julie overrasker Jonas med en tur i helikopter, og de taler på nøjagtigt samme måde. Der bliver sagt mega hele tiden, og de begge taler i staccato. Da de kommer ud af helikopteren, løber Julie gadedrengeløb, fordi hun er mega excited, og hun er pludselig den lille pige, der ikke tør tage ham i hånden.

Bagefter skifter stemningen dog til noget lidt mere Morten Korch-agtigt.

– Du ser nydelig ud, siger Julie til Jonas.

Hun griner unaturligt meget og mader ham. Vi får heldigvis også svar på, at en konditor faktisk KAN lave bryllupskager. Puha. Jonas beder pænt om et kys og efterfølgende skal det så lige evalueres. Det er jeg personligt glad for, alle mine kys ikke skal. 

– Det er dejligt at kysse med dig, siger han.

– Godt. I lige måde, siger hun.

Julie afviser bogstaveligt talt Jonas på sengekanten og beder ham finde et andet værelse. Der røg háns sidste rose vist.

I villaen dater Stig og Mads tilsyneladende hinanden. De mener selv, at de hygger mere end pigerne og de andre drenge. Gad vide, om de også skal give hinanden roser? Der står i hvert fald en stor buket klar bagved dem.

Mette og Boris er på Baywatch-date, og Mette skal lige have det sidste på plads i forhold til fremtiden. Boris kan jo lide at være den bløde mand, så i dag skal Mette instruere ham i at surfe. Men ingen af dem gider rigtigt, og de vil hellere bare have lidt privatliv.

Boris og Mette skal også spise middag sammen, og Boris har heldigvis hans charmeklud om halsen (hvem synes den pynter?). Mette vil have børn nu. Boris bliver grebet af stemningen.

– Okay, så gør vi det, siger han (han vil bare have den sidste rose).

Boris krydrer daten med en overraskelse til Mette. De skal tatoveres sammen – ligesom Mette tatoverede Boris det første minut de mødte hinanden.

– Åh nej, nu får jeg den dér ”du er en psykopat-vibe” igen, udbryder Mette.

Et godt råd? "Løb for pokker første gang, den vibe kommer” …

Boris overbeviser Mette om at tegne noget fra et barndomsminde, hun før har fortalt om, men Mette kan ikke selv se, hvad det forestiller… dårlig start. Boris redder den, roser Mette (nemt tip til mænd) og så er hun klar.

Behøver det nævnes, at Mette ikke er så sippet som Julie og uden tøven inviterer Boris med i soveværelset?

Afsnit 26

Nå, min veninde Mette skulle åbenbart også på stranden med sin familie eller sådan et eller andet åndssvagt, så hun gad kun lave referat af ét afsnit. Nuvel, så tager jeg da bare de to sidste selv:

Jonas og Julie spiser morgenmad efter deres date.

– Det var helt okay at sove alene, lyver Jonas.

Selvom han er blevet ydmyget for åben skærm, serverer han alligevel kaffe for hende. Altså, hvad er det der er galt med moderne mænd?

Andensteds i Mexico er der bedre stemning.

– Hvordan er det at vågne op ved siden af mig? spørger Boris Mette, og smager på ordene, som om han i virkeligheden allermest drømmer om at vågne op ved siden af sig selv.

Mette har ondt på benet, fordi hun har fået lavet en tatovering aftenen før. Jeg ved ikke, hvad den forestiller, for jeg har ikke set det foregående afsnit, og jeg forstår ikke min veninde Mettes beskrivelse. Det kan godt være, hun ved meget om pitabrød, men hun er stadig ikke helt flyvefærdig som tv-kommentator.

– Der er nok en lille forelskelse, der er ved at spire lidt, siger Boris om sit forhold til Mette.
Det må man da håbe, eftersom han lige har givet hende en kærlighedstatovering.

– Jeg vil gerne forberede Boris på det værste, lyver Mette, der er helt skudt i ham, men nok gerne vil være flink ved tv-holdet og trække spændingen til sidste afsnit.

Som om 26 ikke var nok.

Senere på dagen bytter drengene. Nu skal Mads på date med Julie.

– Jeg har nogle følelser inden i, der er i blomstring, siger hun.

De skal ud og stå på wakeboard. Det er ligeså ligegyldigt som alle andre såkaldte dates i det her program. Hvis man klippede alle kedelige ting ud – og alle de scener med smukke landskaber og musik, der mest af alt virker som noget, der er betalt af Mexicos turistråd – så ville hele showet kun vare fire afsnit. Det ville være dejligt. Så behøvede jeg heller ikke have abonnement på TV 2 Play i mere end en enkelt måned. Den eneste grund til, jeg stadig har det er, at Sofie Linde har fået et program på Amazon Prime, og så sparer jeg jo lidt penge dér.

Julie og Mads snakker om, hvad de er villige til at gøre for kærligheden – altså, ud over at prostituere sig selv på nationalt tv. Bankrådgiveren Mads vil gerne flytte til København, siger han. Jeg har en idé om, at hans chef har ringet og fortalt ham, at det er dårlig reklame for banken, at han har investeret i et hus på Lolland.

­– Jeg har ikke nogensinde været på Falster, siger Julie, der måske nok er sød og køn, men gennem alle afsnittene har præsteret at tale dårligere og dårligere dansk.  

Mette og Stig skal ud og køre på zipline – ja, det er en svævebane, men alting i det her program skal helst være på engelsk. Ikke kun titlen. Det lød nemlig sejt at tale engelsk, dengang konceptet blev opfundet engang i 90’erne. Og apropos ting, der var seje i 90’erne:

– Kan du se, hvad vi skal have at spise? spørger Mette.

– Hvid chokolade, siger Stig.

– Det er ostefondue, siger Mette.

Stig er tilsyneladende ikke så pjattet med mad, der var cool i gamle dage. Han nøjes med at spise brødpinde. Eller breadsticks. Til gengæld vil han gerne tale om, hvordan han har det med Mette.

– Det er både pisse fedt og pisse øv på samme tid, siger han.

– Stig er megagod til at sætte ord på sine følelser, konkluderer Mette.

Hun fortæller ham også, at hendes yndlingsdate var den, hvor han sang for hende.

– Og ved du, hvad jeg godt kunne tænke mig nu? spørger hun.

– Nej? spørger Stig forventningsfuldt.

– Hvis du sang den igen, siger Mette.

Skuffelsen er til at tage og føle på. Det var ikke det svar, han håbede på, og det er tydeligt, at Stig lider. Dog ikke så meget som seerne gør, da han begynder at synge igen. 

Afsnit 27

Det er sidste afsnit, og Julie og Mads vågner arm i arm.

– Natten har været dejlig og vi har bare snakket til den lyse morgen, lyver Julie.

Der er generelt mange der lyver i denne uge.

Nå, men eftersom stort set alle, der har magtet at følge med godt kan regne ud, hvordan det hele ender, så lad os spole hen til den afgørende uddeling af de sidste roser. Stemningen er anspændt, og det hjælper ikke engang, at Petra har fået lavet kæmpekrøller og taget sin julekjole på. Jonas begynder med at takke nej til Julies sidste rose, inden han ved, om han får den. Han føler ikke rigtigt kemien er der eller sådan noget. Om han mener det, ved jeg ikke. Det er muligt, han bare gerne vil undgå at tabe på målstregen. Det kender man jo godt fra sig selv. Altså, ikke det med at tabe i et tv-program, for det har jeg aldrig prøvet. Eller, det vil sige, mig og min ven Peter var engang til casting på ”Jo færre, jo bedre,” men blev valgt fra, vist nok fordi jeg kom til at sige noget, der kunne opfattes småracistisk. Men det var altså, fordi vi skulle sige noget om indholdet i ”Elefantens vuggevise”, og casteren var i øvrigt svensk, og så har man jo tabt på forhånd. Men altså, jeg har aldrig prøvet at tabe i noget, hvor der var en egentlig målstreg. Men da jeg gik til fodbold gjorde jeg tit som om, jeg var skadet, når jeg blev skiftet ud. Hvor kom vi fra?
Nå jo, så altså, det er Mads, der får Julies rose og hjerte. Og så kysser de. Med lidt for meget tunge. Tillykke.

Mette har som bekendt sat sine mundbaciller i omløb med en sådan hast, at selv laboratorierne i Wuhan ville være misundelige. Men trods det store datamateriale virker hun i tvivl om sin beslutning til det sidste. Det bliver dog som ventet Stig, der må tage skuffet hjem, mens storcharmøren Boris tager fra Mexico som en slags vinder.

Årets ”Bachelorette” er dermed slut. Som altid er det vigtigt for mig at understrege, at jeg faktisk synes deltagerne generelt er nogle sympatiske, søde og sjove mennesker. Og at alt det jeg skriver jo bare er for sjov, og primært noget jeg gør, fordi det giver klik til Avisen.dk, som dermed kan betale mig en løn der er stor nok til at dække både min spillegæld og min kones forbrug af sushi.

Og ja, som altid slutter vi også lige med at opsummere de vigtigste ting, vi har lært de sidste ni uger:

I Netto kan man få en slags pitabrød, der (næsten) aldrig flækker i siden.

Julie har kunstige bryster.

Mettes biologiske ur tikker endnu hurtigere i den mexicanske tidszone end herhjemme.  

Petra Nagel er taget til nåde, efter hun ellers forsøgte at slå os alle sammen ihjel med sine råd i ”Petra slukker strømmen”.

Hvis du køber Ed Sheeran på Wish.com får du en udgave, der er på stoffer. Meth Sheeran, hedder han.

En ung mand, der spiller guitar er mere modig end dem, der landede på Månen.

Der findes faktisk bankrådgivere (i hvert fald én), der synes et hus på Falster er en god investering.

Det er et plus for unge kvinder, hvis mænd har tisset på ting på TikTok.

”Fantino mod Bonde” er muligvis alligevel kun det næstkedeligste program i tv.

Software Improvement Group i Bredgade i København søger en Customer Succes Manager. Hvad end det er.

Afskaffelsen af Store Bededag giver en overset udfordring for gæstebartendere, der kun arbejder op til helligdage.

Alt alkohol med bobler hedder ”Champagne”, på nær det fra Champagne, som bare hedder ”bobler”.

Læsernes favorit-koldskål er den med tykmælk og æg fra Arla.

Læsernes yndlingsbog er true crime-antologien ”Dybeste mørke skjuler mit ansigt.” Men den er også virkelig, virkelig god.

 

Tak for denne gang.

Portræt af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og Avisen.dk's faste anmelder. Foto: Privat

bus
Nyheder

Elcykler i stedet for busruter

portræt kvinde
Kendte

Forræder-deltager: 

Advaret af psykolog

To storke
Nyheder

Storke har problemer

Livgarden ved Amalienborg
Kongelige

Fulde gardere skabte

sig på Amalienborg

Dabney Coleman og en en kvinde
Kendte

Hollywood-skurk

er død

En plomberet hoveddør
Krimi

33-årig forsøgte

at dræbe 62-årig

Et par løver
Nyheder

Tre hanløver fra Zoo

flytter til Lolland

En boligblok
Krimi

Røgdykkere henter

livløs mand ud af

brændende lejlighed

En person krydser en Lottokupon af
Nyheder

Forgylder sine venner

med vilde gaver

En bil i høj fart.
Krimi

Borger slog alarm og

fangede 117 fartbøller

En mand med en telefon i hånden.
Krimi

42-årig mand dømt:

Legede lægevagt

Et meget tomt køleskab.
Nyheder

Feriemareridt: Frygter

at løbe tør for mad

En bil holder ved en mur
Krimi

Hus risikerer at styrte

sammen efter påkørsel

Nyheder

Diskvalificeret af

Eurovisionen afviser

portræt mand
Kendte

Heino Hansen: 

Jeg måtte trække mig

Fronten af en politibil
Krimi

15-årig efterlyst pige

fundet af borger

unge med sprut
Krimi

Politiet stopper

sidste skoledag

portræt mand
Kendte

Tidligere revykonge: 

Skal indlægges igen

politibil
Nyheder

Sverige øger sikkerheden 

Nyheder

Taylor Swift er landet

logo på retsbygning
Krimi

Hjemmehjælpere

gav førstehjælp 

portræt kvinde
Kendte

Tv-vært jubler:

Han gik på knæ

Nyheder

Holder fast i Priden

politi logo
Krimi

Politiet med appel:

Kig efter 15-årig 

Sport

Verdens bedste

lagt i håndjern

person griller
Krimi

Skal du grille i pinsen:

Så tænk dig om 

kvinde smiler
Sport

19-årige Solbjørk: 
Drengene brød sig

ikke om at få baghjul

politibil og lastbil holder i kryds
Krimi

Alvorlig ulykke:

Cyklist fløjet på

hospitalet 

telefon med emojis
Nyheder

Kærlighedsjagt koster

danskerne millioner

mand ved spejl
Kendte

Skaldet komiker har
fået hår på hovedet

Krimi

Ville forskrække bilist:

Skød med pistol på

motorvej

person slukker brand
Nyheder

Børsen-branden:

Nu skal heltene hyldes 

person slukker brand
Nyheder

Børsen-branden:

Nu skal heltene hyldes 

skov med jagttårn
Krimi

Mand død efter

jagtulykke 

demonstranter på scenen
Nyheder

Cirkusrevyen afbrudt

af demonstranter 

demonstranter på scenen
Nyheder

Cirkusrevyen afbrudt

af demonstranter 

strand
Nyheder

Varm weekend venter 

politibil med påskriften politi
Krimi

Vil straffe betjent efter

biljagt med 200 km/t

Fodboldspillere jubler på banen
Sport

FCM nedlægger FCK og spiller sig tættere på guldet

politibiler ved en vej
Krimi

Efterlyser flugtbilist efter påkørsel af to cyklister

en sur mand
Nyheder

Trumps eks-advokat udspørges om telefonfis 

Et regionaltog
Nyheder

Togkaos mellem Esbjerg og Odense

En hund på vej ud af en væg
Dyreliv

Lille hund fanget inde i familiens vægge

En dame pudser næse
Sundhed

Pollenallergi: Dette må du IKKE gøre

en reception med to medarbejdere
Rejser

Københavnske hoteller blandt verdens bedste

en pride-ballon
Nyheder

Copenhagen Pride mister flere sponsorer

Sort røg på en byggeplads
Krimi

Brand hos

Novo Nordisk

Mohamed Daramy ved siden af Rasmus Højlund og Joachim Andersen
Sport

Hjulmand bekræfter:

Spiller misser EM

David Copperfield
Nyheder

David Copperfield

beskyldes for

seksuelle overgreb

Et Metrotog på en station.
Krimi

Teknisk problem:

Holder helt stille

Christian og Christopher Kjær begge i smoking
Kendte

Kjærs formue

formøblet

Retten i Nykøbing Falster
Krimi

Babydrab: Sag

mod mor opgivet

Krimi

Færdig med

undersøgelser

på Børsen

En kvinde taler i telefon
Nyheder

Skræmmende mønster:

Disse kvinder er

særligt udsatte

Jeff og Tilde på scenen.
Kendte

Jeff er blevet forlovet

Siden af en politibil
Krimi

18-årig i kritisk tilstand

efter fald fra altan

Kong Frederik og dronning Mary vinker på en balkon.
Nyheder

Kongens fødselsdag -

genopliver gammel

tradition

En person på en vægt
Sundhed

Næste generation af

vægttabsmedicin på vej

Holdet bag filmen
Film og TV

Trine Dyrholm 

høster roser

Nyheder

Færøerne:

Stemmer nej til fri abort

hakket oksekød
Nyheder

Nu igen: Trækkes tilbage

flere mennesker samlet
Nyheder

Til-Løkke med de 60 år:

En selskabelig dramaqueen

Mand og kvinde
Kendte

Tv-vært klar til bryllup

to mænd
Nyheder

Kæmper for sit liv

Mand og kvinde
Nyheder

Afslutter med kor

og bolsjestriber

portræt kvinde
Kendte

Annette Heick: Man må

godt blive provokeret

tegning af mand
Krimi

Drabstiltalt: Jeg fandt tape med Meng-DNA i naturen

biler
Nyheder

Tesla: Stiger 400

procent i Danmark 

portræt kvinde
Nyheder

Danmark får hård konkurrence

Nyheder

Premierminister

ramt af skud 

Krimi

Emilie Meng:

Kræver større beløb

solen og himmel set gennem blade
Nyheder

Officielt: Danmarks første sommerdag

Facade på butik
Nyheder

Kæmpe tøjkæde konkurs

Spækhuggere i vandet
Dyreliv

Spækhuggere angriber og sænker yacht

Sport

Kongeparret tog metroen

Solcellepark set fra luften
Nyheder

Rekordmange timer med negative elpriser

Cykelrytter jubler på podiet
Sport

Lavinefare aflyser Giroens højeste punkt

Kong Frederik griner
Kongelige

Kong Frederiks brøler

politibil spærrer vej
Krimi

Ung mand død i ulykke