Smarte sælgere vil kapre dig på ferien
Du skal passe på med, hvad du skriver under på, når du er på ferie. Er du uheldig, kan det koste dig dyrt.

Man kan vågne op til nogle gevaldige tømmermænd - og i hvert fald lommesmerter - hvis man lader sig lokke af en smart sælger på ferien.

En ting er, at man føler sig fristet til at skrive under på en kontrakt - men lad være, lyder det fra Forbruger Europa.

- Man skal ikke skrive under på noget som helst, hvis man føler sig presset, siger Martine Kiding, leder af Forbruger Europa:

- Også selv om man får at vide, at man får en gave eller vinder på et skrabelod, og man bare lige skal skrive under for at få en iPad eller noget andet. Hvis man har en dårlig fornemmelse - så stop op, siger hun.

Det er både Forbruger Europa og Forbrug.dk, der advarer danskere, der bliver lokket af smarte og venlige sælgere.

Hopper folk på limpinden, risikerer de at købe medlemskaber til eksempelvis rejseklubber for tusindvis af kroner.

- Vi har allerede haft et par tilfælde. Og ofte er der ikke noget at gøre, hvis man har skrevet under. Også selv om sælgerne mundtligt har sagt, at du kan fortryde. Det kan være svært at bevise bagefter, siger Martine Kiding.

For køb over et år gælder der regler - men lyder aftalen på under et år, er man ikke omfattet af EU-lovgivningen. Og lige nu er tendensen, at sælgernes aftaler om medlemskab af en rejseklub er af under et års varighed.

- Selv om man bliver hevet med hen på et kontor, og sælgeren byder på snacks, så skal man læse det, man skriver under på grundigt i gennem. Hvis der ikke står noget om fortrydelse på kontrakten - så hænger man på den, siger leder af Forbruger Europa.

Og sælgerne er dygtige. De kan hurtigt skabe en stemning, hvor det virker som om, det er en ven, man sidder og snakker med.

Men det kan altså også blive en bekostelig affære, hvis man ikke tænker sig om.

/ritzau/