Blå skatteaftale Skolelæreren får 12 kroner mindre
Blå skatteaftale sikrer direktørfamilien 94 kroner mere om måneden. Foto: Niels Hougaard / POLFOTO
Den skatteaftale, som regeringen indgik med V og K, sikrer direktørfamilien 94 kroner mere om måneden - men mindre til skolelæreren.

Det blå stempel, som Venstre og De Konservative fik sat på skatteaftalen med regeringen, skader skolelæreren og pædagogen men sikrer de højtlønnede ekstra penge om måneden.

Et notat fra Finansministeriet har regnet på rådighedsbeløbet for forskellige familietyper efter den endelige skattereform sammenlignet med regeringens udspil.

Notatet viser, at den blå skatteaftale sikrer direktørfamilien 94 kroner mere om måneden i forhold til regeringens oprindelige forslag, skriver DR Nyheder.

Samme notat viser, at et par bestående af to privatansatte funktionærer med to børn i ejerbolig får en lille smule mere ud af 'den blå skatteaftale' nemlig cirka ni kroner mere om måneden frem mod 2023.

Derimod får lærere og pædagoger mindre ud af den 'blå' aftale.

En familie i ejerbolig bestående af en folkeskolelærer, en pædagog og to børn vil få 12 kroner mindre skattelettelser om måneden i forhold til det oprindelige udspil.

I alt 900.000 danskere på overførselsindkomst taber på regeringens skattereform. Reformen betyder nemlig, at deres overførselsindkomst vil stige langsommere end hidtil.