Serberne tager hatten af for Danmark
Selv de serbiske fans måtte efter EM-finalen acceptere, at Danmark bare er bedre. Foto: (Peter Hove Olesen/POLFOTO) / POLFOTO
Danmark vandt EM-finalen over et hold, der godt vidste, at danskerne kan spille verdensklassehåndbold, når det gælder.

De serbiske håndboldfans har ikke just fået opbygget noget godt ry under dette års EM-slutrunde, men de serbiske spillere er heldigvis mere sportslige.

Momir Ilic, der i dag var med til at tabe EM-finalen til danskerne, tager nederlaget med oprejst pande, skriver ekstrabladet.dk.

"I dag var Danmark bedre. De har ikke spillet nogen overbevisende turnering, men i sidste ende har de vist kvalitet. De har løftet sig enormt, siden de kom videre fra gruppespillet med nul point. Og så er de alligevel blevet europamestre. Stor respekt!" siger han til avisen.

Danmark var foran fra første til sidste fløjt, men af og til blev det tæt. Efter at have været foran 16-12, måtte danskerne trods alt tage til takke med en sejr på 21-19.

Og det resultat er ikke noget, der skuffer Momir Ilic.

"Vi havde sikret os en medalje inden finalen, og det er i sig selv en kæmpetriumf for os. Hvis nogen før EM havde sagt, at vi ville blive nummer to, havde vi sagt ja tak," lyder det.

De danske drenge lander i Kastrup i morgen kl. 13.45, hvorefter Københavns overborgmester Frank Jensen inviterer på rådhuspandekager.