Sejler vil ikke forsvare OL-bronze
Danmarks mest vindende sejler Dorte O. Jensen opgiver at forsvare sin OL-medalje i Beijing i 2008.

Danmark mister en oplagt medaljefavorit til OL i Beijing 2008. Dorte O. Jensen, som vandt bronze ved OL i Athen stiller nemlig ikke op i Kina: Pengene rækker ikke til det. Det skriver Politiken lørdag.

Sejleren vil gerne forsvare sin VM-titel næste år i Frankrig, for der er hun nemlig automatisk kvalificeret som forsvarende verdensmester, men en tredje OL-deltagelse i Beijing har hun på forhånd sagt nej til. H

»Helle og jeg har da talt om mulighederne flere gange. Vi vil gerne alt det sjove, men vi orker ikke alt det sure, og så vil man det ikke nok. Jeg er sikker på, at vi ville kunne gøre os gældende, hvis vi gik ud og fandt en gast til, men kampen er desværre blevet for ulige. I ynglingklassen vil vi skulle kæmpe mod konkurrenter, der opretholder en god årsløn for at sejle, mens vi klapper i vores hænder, hver gang vi er i stand til bare at stille op. De økonomiske vilkår er bare ikke gode nok««, siger Dorte O. Jensen til Politiken.

Dorte O. Jensen var verdensmester i matchrace i 1999, 2000 og 2001, men satsede fra 2002 på den olympiske Yngling, der gav VM-bronze i 2003 og VM-sølv i 2004.

En fin samling, som altså ikke bliver forøget med kinesisk metali 2008.

»Jeg har været på vandet omkring 50 dage i løbet af i år, og det er ikke så meget, som jeg gerne ville, men jeg kan ikke leve af at sejle, så jeg skal også passe mit arbejde«, forklarer Dorte O. Jensen.