Seebach-musicalens hovedrolle: Jeg bliver aldrig Tommy
Musicalskuespilleren Pelle Emil Hebsgaard skal spille Tommy Seebach. Foto: Claus Bech/Scanpix
- Jeg har lagt så meget hjerte i det, at jeg næsten forbløder, siger skuespilleren Pelle Emil Hebsgaard.

Far og søn, hits og historie, datid og nutid forenes i den store musical "Seebach", der har urpremiere på Fredericia Teater senere i september.

I rollen som grandprixlegenden Tommy Seebach er den fremadstormende musicalskuespiller Pelle Emil Hebsgaard.

- Man er nødt til at gå ind i det med dyb, dyb respekt for Tommy, som ikke er her mere, forklarer den 29-årige Reumert-nominerede skuespiller og understreger:

- Jeg har gjort det meget klart fra starten, at jeg ikke kommer til at lave en tro kopi af Tommy Seebach, for det kan jeg ikke. Der er kun én, der kan det, og han er her desværre ikke mere. Men jeg kan gøre mit allerbedste for at skabe en stemning og fortælle en historie, lyder det fra Pelle Emil Hebsgaard.

Tommy Seebach døde som 53-årig i 2003. Den folkekære sanger var især kendt for hits som "Disco Tango", "Krøller eller ej" og balladen "Under stjernerne på himlen", som hans yngste, celebre søn, popstjernen Rasmus Seebach, senere har nyfortolket.

Musicalen centrerer sig om Tommy og Rasmus Seebach og deres liv i rampelysets skær og den til tider mørke bagside med musikken som katalysator gennem Seebach-slægtens bagkatalog.

- Det føles meget sårbart, fordi det er en sand historie. Og det er jo en meget tragisk historie, fortæller Pelle Emil Hebsgaard og fortsætter:

- Vi har haft et møde eller to med familien. Hvis vi er nervøse, er det nok tredoblet for dem, men de har været virkelig søde, siger skuespilleren.

"Seebach" får premiere på Fredericia Teater den 29. september, og Pelle Emil Hebsgaard sitrer over sin fortolkning af grandprix-koryfæet.

- Jeg kan relatere til forfængeligheden og det store ønske om og behov for anerkendelse, og at man i det sekund, at der er nogen, der ikke kan lide det, man laver, bliver ked af det.

- Jeg er meget spændt på, hvordan folk tager imod det. Jeg har lagt så meget hjerte i det, at jeg næsten forbløder, siger Pelle Emil Hebsgaard.

Pelle Emil Hebsgaard deler rollen som Tommy Seebach med Teit Samsø. Teit Samsø spiller også rollen som Rasmus Seebach, der deles med Joakim Tranberg.

"Seebach" spiller på Fredericia Teater fra den 29. september 2017. Fra den 21. april næste år kan den opleves i Musikhuset Aarhus, og fra den 22. juni 2018 spiller den på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København.

/ritzau/FOKUS