Savnede danskere er topnyhed i Portugal
73-årige Ulla Linnea Ruby er sammen med veninden Amalie Kjerstine Flindt på 77 år forsvundet på den portugisiske ø Madeira. Foto: Screendump Diário de Notícias
Efterlysningen af de to ældre danske kvinder i Portugal får maksimal mediedækning.

De største tv-, radio- og trykte medier på det portugisiske fastland og øen Madeira har omtalt de to forsvundne danskere siden i aftes.

Det fortæller den danske ambassadør i hovedstaden Lissabon.

"Medieopmærksomheden er næsten ligeså stor i Portugal i dag, som den er i Danmark. Sagen blev omtalt lidt tidligere i Madeira, fordi offentligheden er et vigtigt led i eftersøgningen," siger Hans Michael Kofoed-Hansen til Newspaq.

På avisen Diario de Noticias netavis er de to savnede aarhusianske kvinder forsidestof.

"Kriminalpolitiet oplyser, at alt tyder på, at de er forsvundet i området omkring Funchal (på Madeira, red.), efter at de drog ud på vandring klokken 10.30 den 1. januar. De var iført vandtætte, lyse bukser, vandrestøvler og var udstyret med små rygsække og vandrestave," skriver netavisen Diario de Noticias.

Avisen har offentliggjort billeder af 77-årige Amalie Kjerstine Flindt og 73-årige Ulla Linnea Ruby, som politiet har sendt ud til samtlige hoteller i det område af Madeira, hvor de forsvandt.

To eftersøgningshold har finkæmmet bredderne langs floden Ribeira dos Socorridos, men uden spor af de to vandrere.

De portugisiske myndigheder frygter, at de to kvinder er vandret på en rute til naturskønne Nonnernes Dal, hvor der er dybe kløfter.