Salmonella fundet i hakket kød

Det er med at håbe, at cateringfirmaet, der leverer deller og leverpostej til firmajulefrokosten, ikke har købt deres hakkede kød hos Inco.
Dejlige, varme frikadeller er en del af de fleste julefrokostborde.
Dejlige, varme frikadeller er en del af de fleste julefrokostborde. Foto: Newspaq

Hvis du er en af de mange, der har fået juledellerne eller den lune postej leveret fra et cateringfirma til julefrokost i weekenden, må du håbe, firmaet har tilberedt maden ordentligt.

Der er nemlig fundet salmonella i store partier af hakket svine og kalvekød, som er solgt fra Inco til danske cateringvirksomheder.

Hvis cateringfirmaerne har sørget for, at deres retter er gennemstegt og gennemvarmet, er der formenligt ingen fare på færde. Men hvis der har været sjusk i køkkenet under juletravlheden, kan en halvrå salmonelladelle altså give både diarré, kvalme, ondt i maven, feber og opkast.

Incos Kødopskæring har selv fundet bakterien i kødet under en egenkontrol, og kalder nu det solgte salmonellakød tilbage.

Kødet er pakket den 22. november og sidste anvendelses dato er mærket til den 23.

Der er tale om forskellige varianter af hakket svinekød samt blandet kalv og flæsk.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.