Har du købt slagterens hakket svinekød i Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen og Fakta, så tjek lige datoen.
Måske er kødet til dine frikadeller inficeret med salmonella, advarer Fødevarestyrelsen.
"Virksomheden har i forbindelse med egenkontrollen udtaget prøver af kødet til undersøgelse for salmonella. Der er påvist salmonella i produktet," skriver Fødevarestyrelsen.
Hvis kødet kan holde sig til den 14. februar, så skal du smide det ud.
"Selvom holdbarhedsdatoen er overskredet, advares der mod produktet, da køber kan opbevare det på frost," skriver styrelsen.
Kødet er ikke farligt i sig selv, men tilberedes det forkert, kan du blive særdeles syg.
"Hvis kødet ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smitet med salmonella," skriver myndighederne.
Symptomerne på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.
Kassér:
Slagterens Hakket svinekød 8-12 procent
Nettovægt: 500 g
Fremstillet den: 6/2-2012
Mindst holdbar til: 14/2-2012
Solgt hvor:
Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen og Fakta i hele landet.