Alle kan koge et æg. Og pasta kræver heller ikke de store kulinariske erfaringer i køkkenet – og dog.
Nogle putter pastaen i koldt vand og varmer det op til det koger. Det skal man ikke.
Det skal altid direkte ned i kogende, letsaltet vand. Men hvis du gerne vil spare lidt på de dyre elpriser, så er her en anden god måde at koge spaghetti eller andre pastaer på:
* Kog vandet
* Læg pastaen ned i vandet uden låg
* Kog i kun to minutter, sluk og put et låg på
* Lad pastaen koge videre "passivt" i det varme vand
* Efter 7-8 minutter (alt efter pastatyper) kan man så lige tjekke, om den har nået sin rigtige al dente-konsistens.
Efter sigende kan man spare op til 60 procent i strøm på den måde. Og med de mange tons pasta, som bliver tilberedt i de danske køkkener om året, så er det en betydelig besparelse på strøm og CO2, og dermed også godt for miljøet.