VORES VALG S bakker op om radikal købesex-plan
Umiddelbart ligner det uenighed, men oppositionen står langt hen ad vejen sammen om, hvordan prostitution skal håndteres. Foto: Colorbox
Der er opstået uenighed om forbud mod sexkøb, men resten af oppositionen støtter radikalt udspil, der skal få kvinder videre.

De Radikale er nu imod et forbud mod sexkøb, og dermed kan en fremtidig socialdemokratisk regering ikke mønstre et flertal. Alligevel glæder partiets næstformand Mette Frederiksen sig over dagens radikale udspil.

"Jeg er meget glad for, at det Radikale Venstre i dag fremlægger en exit-strategi for kvinder i prostitution, for det siger sig selv, at vi ikke kan indføre et forbud mod købesex, før der er et reelt alternativ," siger hun til Newspaq.

Mette Frederiksen er notorisk fortaler for at forbyde køb af sex, og De Radikale er tungen på vægtskålen i den forbindelse. Alligevel vil hun ikke forholde sig til, hvorvidt hun og Socialdemokraterne kan få kravet igennem, hvis de skulle vinde regeringsmagten om en uge.

"Det, vi diskuterer i dag, er De Radikales ønske om en exitstrategi for kvinder, der ønsker at komme ud af prostitution, og den bakker vi fuldstændig op om."

Også Enhedslisten glæder sig over, at Radikale melder klart ud, selvom det kan komme til at spænde ben for et forbud.

"Jeg synes, det er en rigtig god idé med en exitstrategi. Det har vi foreslået i adskillige år. Det glæder mig at Radikale nu også er med på den. Det er afgørende for at hjælpe mennesker med at komme ud af prostitution," siger Line Barfod til Newspaq.

Selv vil hun ikke være at finde ved forhandlingsbordet i næste valgperiode, men hun har gode forhåbninger til, at et sexkøb på sigt nok skal blive kriminaliseret. Ligesom Radikale ønsker Enhedslisten at indføre en række sociale tilbud, afskaffe fattigdomsydelser og tilbyde frit lejde, så prostituerede ikke får et skattesmæk.

"Når det har virket, og vi samtidig får noget offentlig debat, så skal det nok overbevise De Radikale om, at vi skal have en kriminalisering af sexkøb - når de sociale tiltag er på plads," lyder det fra Line Barfod.