Royalt babyboom: Sådan går det de kongelige mødre
Her ses den svenske kongefamilie, som bliver beriget med endnu en baby til næste år. Foto: Christine Olsson/AFP
Den svenske kongefamilie er vokset med seks royale rollinger siden 2012, og en syvende prins eller prinsesse kommer efter planen til foråret.

Det svenske kongehus er ramt af et regulært royalt babyboom, og den 31. august kom den nyeste arving til verden.

Prinsesse Sofia fødte sin og prins Carl Philips søn, prins Gabriel, som er lillebror til parrets førstefødte, prins Alexander, der kom til verden i april 2016.

Den 32-årige prinsesse arbejdede lige op til fødslen, men der går en rum tid, inden hun vender tilbage til de royale pligter, siger det svenske kongehus' informationschef, Margareta Thorgren, nu til Svensk Damtidning.

- I starten er det hele meget nyt, når man får sit andet barn. Familien forsøger derfor at have lidt tid for sig selv, oplyser hun på vegne af prinseparret til det svenske medie.

To dage inden fødslen af lille prins Gabriel annoncerede prins Carl Philips lillesøster, prinsesse Madeleine, at hun og den borgerlige britisk-amerikanske forretningsmand Christopher O'Neill venter parrets tredje barn.

Ligesom sin royale svigerinde forventes prinsesse Madeleine at passe pligterne til det sidste, tilføjer Margareta Thorgren.

- Hun har det godt i graviditeten, lyder statussen om den 35-årige vordende tredjegangsmor.

Den lille prins eller prinsesse kommer efter planen til verden til marts næste år og bliver den yngste i prinsesse Madeleine og Christopher O'Neills familie, som består af prinsesse Leonore på tre år og toårige prins Nicolas.

Kronprinsesse Victoria og hendes mand, prins Daniel, blev forældre for anden gang i marts 2016, da prins Oscar kom til verden. Parret har i forvejen datteren prinsesse Estelle på fem år.

/ritzau/FOKUS