Gymnasieskolernes Rektorforening Rektorforeningen gør op med myter
Det er en myte, at der er for mange elever, der vælger stx som ungdomsuddannelse. Ligesom det er en myte, at stx-studenter ikke bruger deres uddannelse til noget, eller at de ofte dobbeltuddanner sig. Det er på tide, at man forholder sig til de unge, som falder fra, eller aldrig kommer i gang med en ungdomsuddannelse – i stedet for de 30 procent, som går i stx, mener rektorformand.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.


Er der for mange elever i stx? Går de unge i stå, når de er blevet studenter? Og tager de ikke bare endnu en ungdomsuddannelse på statens regning? Svaret er nej! Omkring 30 procent af en ungdomsårgang går i stx, og vi har brug for dem alle sammen. Men det er der kun få der ved, fordi der de seneste år har været en tendens til at problematisere den succes, stx har.

Nu gør Rektorforeningen op med den og andre myter i håb om, at få debatten på rette spor.

”Det er paradoksalt, at man taler om de mange elever som et problem, på et tidspunkt, hvor vi ikke er i nærheden af 95-procent-målsætningen. For det første er stx-studenter dem, der klarer sig bedst – 87 procent af vores elever gennemfører deres uddannelse. For det andet er der måske nok 30 procent, der går i stx, men 70 procent, der ikke gør. Hvad med dem? Det handler om at hjælpe de unge, som det ikke går så godt for - dem som falder fra i uddannelsen eller som aldrig kommer i gang”, siger Jens Boe Nielsen, formand for Rektorforeningen.

Den 19. september mødes 7 ministre for blandt andet at finde nye veje til at opnå 95-procent-målsætningen. Rektorforeningen mener, det er afgørende, at fremtidens kurs bliver sat på et dokumenteret grundlag. Derfor lancerer foreningen i dag pjecen ”Fakta og myter om stx”, hvor de mest sejlivede myter om gymnasiet bliver tilbagevist.Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening,

mobil 2632 5899

 

Helle Otte, direktør Gymnasieskolernes Rektorforening, mobil 2421 1281

 

 

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.