Rekordhøje tal: Vi skifter job i stor stil
Der er gang i jobskiftene på det danske arbejdsmarked. Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix/arkiv
Mange danskere skifter i øjeblikket arbejdspladsen ud med en ny.

Antallet af danskere, der skifter job, er rekordhøjt i øjeblikket.

De nyeste tal fra Jobindsats viser, at den såkaldte jobomsætning, der måler antallet af jobskifte, lå på 641.636 i de første tre kvartaler af 2017 mod 631.755 i samme periode året før. Det skriver Politiken.

Samtidig viser en ny rapport fra Tænketanken Den nye 3. alder, som PFA står bag, at arbejdsmarkedet vil være præget af omskiftelighed og sammensatte beskæftigelsesformer frem mod 2040.

- Med udsigten til hyppigere job- og karriereskift på et mere omskifteligt arbejdsmarked bliver det fremover afgørende, at du holder dine kompetencer relevante. Derfor er det vigtigt med fokus på efteruddannelse og livslang læring, skriver Carsten Holdum, der er forbrugerøkonom i PFA Pension og en del af Politikens privatøkonomipanel, i en kommentar.

Han hæfter sig ved, at det kan være godt som medarbejder selv at tage ansvar for den del ved at sikre, at videreuddannelse er en del af lønpakken.

- Når medarbejdere skifter job oftere, så vil arbejdsgivere ud fra en økonomisk betragtning have mere fokus på, at medarbejderen skal være produktiv straks, og mindre fokus på videreuddannelse, skriver Carsten Holdum i Politiken.