Region vil forbedre dødelighed på sygehus
Nykøbing Falster Sygehus skal stramme op på en række punkter for at nedbringe dødeligheden. Foto: Colourbox
Speciallæger fra de nærliggende sygehuse, hurtigere diagnosticering og bedre hygiejne skal sænke dødeligheden på Nykøbing Falster sygehus.

Nykøbing Falster Sygehus har en kedelig førsteplads som det sygehus i landet, hvor patienterne har de ringeste chancer for at overleve.

Nye tal fra regionerne viser, at sygehuset i Region Sjælland har en dødelighed, der ligger 47 procent over landsgennemsnittet.

I tredje kvartal 2011 lå det forventede antal dødsfald blandt patienterne på 129, men endte på 186.

Og den kedelige placering blandt landets sygehuse skal forbedres, lyder det fra formanden for regionsrådet i Region Sjælland.

"Vi vil gerne gøre en yderligere indsats for at nedbringe dødeligeheden på Nykøbing Falster Sygehus. Og det vil sige, at vi øger vagtbemandingen med speciallæger og sikrer os, at der er et godt grundlag for at vurdere de akutte patienter hurtigere," siger Steen Bach Nielsen til Newspaq.¨

Han tilføjer, at antallet af indlæggelser er steget voldsomt sidste år, fordi Nakskov Sygehus er blevet lukket og lagt ind under Nykøbing Falster Sygehus. Det skal nu undersøges, om det har haft en betydning for dødeligheden.

"Det vil vi godt lave en overvågning af. Så vi går i gang med at gennemlæse alle patientforløbene for at se, om der har været dybdegående årsager til, at det er gået som det er gået," siger han.

Steen Bach Nielsen tilføjer, at Nykøbing Falster Sygehus har fået det nationale kvalitetsstempel, som alle sygehuse er blevet vurderet efter.

"Så på den måde gør de jo tingene rigtigt," han.

Men for at nedbringe dødeligheden er det også nødvendigt med en række yderligere tiltag, siger Steen Bach Nielsen.

"Vi skal opdage kritisk sygdom tidligere ved at lave en systematisk observation af patienterne og reagere hurtigere på forværring af deres tilstand. Det kan for eksempel være tegn på blodforgiftning. Og hvis man flytter patienter mellem afdelinger vil vi have et fokus der. Derudover vil vi skærpe overvågningen af hygiejnen og udvikle tjeklisterne ved operationer," siger Steen Bach Nielsen.