Rasmus Lauge bankede Danmark til sejr
Også Mikkel Hansen spillede en vigtig rolle i Danmarks vilde come-back. Foto: Misha Japaridze, AP, Polfoto
Bedre sent end aldrig: Danmark kom foran med tre sekunder tilbage.

Det blev en hektisk afslutning da Danmark overvandt Polen.

"Under alle omstændigheder skal vi til en afslutning," råbte Ulrik Wilbek til spillerne med 35 sekunder tilbage.

Polakkerne havde kaldt en sen timeout inden et frikast. Det polske forsøg blev snuppet af Niklas Landin, så Danmark kunne kalde endnu en timeout med seksten sekunder tilbage.

Angrebet blev sat op og i sidste ende blev det unge Rasmus Lauge, der kunne sætte bolden i nettet til 31-30. Med tre sekunder tilbage angjorde den 20-årige Bjerringbro-Silkeborg-spiller kampen.

Der var under tre minutter tilbage på uret, da Anders Eggert kunne bringe Danmark op på siden af Polen for første gang i kampen.

De danske håndboldmænd kom skidt fra start mod Polen. Kampen igennem var herrelandsholdet bagud, men i de sidste minutter blev det til en tæt affære.

Fantomredninger fra Niklas Landin og dunderscoringer fra Mikkel Hansen gav danskerne færten af sejr. Og selvom det bare var en venskabskamp, blev der kæmpet i både forsvar og angreb.

Stemning i Messecenter Herning bakkede godt op om de danske mænd, der kæmpede for at spille skuffelsen fra kampen mod Slovenien af sig. Selvom det lykkedes var det ikke en tilfreds landstræner, der kunne puste ud efter kampen.

"Angrebsmæssigt er der ikke meget, vi kan gøre bedre - men forsvarsmæssigt. Puha!" sagde Ulrik Wilbek med et skævt smil lige efter kampen til TV 2.