Radikale ligeglade med partneres kritik
EU-kommissionen har foreslået at beskatte handler på det finansielle marked. Modstanderne frygter, at vækst og arbejdspladser vil forsvinde ud af EU. Foto: Colourbox
Det får ikke Radikale Venstre til at skifte holdning, at tre røde ungdomspartier opfordrer partiet til at ændre holdning til finansskat.

DSU, SFU, og Enhedslistens ungdomsorganisation indrykker på torsdag annoncer i fire dagblade i et forsøg på at ændre Radikale Venstres syn på en skat på finansielle transaktioner i EU.

Men det er nu ikke noget, der gør det store indtryk på den radikale regeringspartner.

"De er velkomne til at gøre opmærksom på deres holdning, men vi har jo en anden holdning til skat på finansielle transaktioner, end de har," siger folketingsmedlem Rasmus Helveg Petersen (R).

Han mener ligesom økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at en skat på finansielle transaktioner ikke skal indføres på EU-niveau.

Hvis en sådan skat skal blive til noget, skal det være en global skat, siger Rasmus Helveg Petersen.

"Det er flygtige penge. Der er en stribe af transaktioner, der forsvinder ud af EU, hvis der kommer en skat på i EU-området. Derfor er det en dårlig idé," siger Rasmus Helveg Petersen.