Prinsessens formue formøblet

Märtha Louise , 46, og hendes kæreste Shaman Durek, 44. (Foto: Scanpix)

Kistebunden er ved at kunne skimtes hos den norske prinsesse, efter millionerne er stoppet med at vælte ind

Det forgangne år var ikke et af den norske prinsesse Märtha Louises bedste. I hvert fald ikke set ud fra et økonomisk perspektiv.

Den 48-årige prinsesse har siden 2007 levet rigtig godt af sin såkaldte ”engleskole”, hvor hun sammen med sin kompagnon, Elisabeth Nordeng, har tjent mange millioner kroner på at drage Norge rundt med foredrag, kursuser og undervisning i selvudvikling.

”Engleskolen” blev dog lagt i graven sidste efterår, og det er noget, der har sat endog meget tydelige spor på prinsessens privatøkonomi, hvor den manglende indtægt nu har gjort et ordentligt indhug i den royale formue.

Formuen forsvinder

I 2018 tjente Märtha Louise kun 600.000 norske kroner, hvilket svarer til 441.000 danske. Det er væsentligt mindre end året før, i 2017, hvor der rullede 1.870.000 norske kroner ind på kontoen – lige over 1,3 millioner danske kroner. Det skriver seher.no, der har gået prinsessens indtægter efter i sømmene.

Dermed er prinsessens formue svundet med flere millioner på et enkelt år. I 2017 havde hun 3,6 millioner danske kroner på kistebunden, mens der i 2018 bare var 1,4 millioner kroner tilbage.

Håbløst hussalg

Tidligere på året forsøgte den norske prinsesse at sælge en stor ejendom, som hun i 2001 fik overdraget fra sin far Kong Harald, der arvede den af sin far, Kong Olav ved hans død i 1991. Ejendommen ligger i Fredrikstad Kommune og blev sat til salg for 35 norske millioner kroner – knap 26 millioner danske kroner. Det lykkedes dog ikke for Märtha Louise at komme af med det dyre hus, der for nylig blev taget af markedet igen.

Hvis det går helt galt kan prinsessen muligvis ty til sin faster, der er lidt bedre økonomisk polstret. Den 87-årige prinsesse Astids formue er nemlig på over 26 millioner kroner.