Presset United-manager sætter sin lid til Europa League

Louis van Gaal medgiver, at Manchester United nok skal vinde Europa League for at spille i CL næste sæson.
Louis van Gaal må skifte fokus for sæsonen. Drømmen om Champions League lever nu i kraft af muligheden for at vinde Europa League.
Louis van Gaal må skifte fokus for sæsonen. Drømmen om Champions League lever nu i kraft af muligheden for at vinde Europa League. Foto: Paul Blank/wikimedia/gnu/Free

En nyt nederlag og en ny rædsom indsats. Manchester United-manager Louis van Gaal kan ikke tale sig uden om, at hans kritikere får nyt skyts, efter holdet lørdag tabte 1-2 til Sunderland.

Den pressede United-manager må endda medgive, at fjerdepladsen i Premier League forsvinder i horisonten og med den adgangen til Champions League-kvalifikation.

- Det bliver meget svært nu, fordi vi har foræret fem point væk mod Chelsea og i dag. Det er for meget på dette tidspunkt (i turneringen), siger Louis van Gaal efter nederlaget på Stadium of Light ifølge AFP.

Han erklærer sig enig i, at Uniteds bedste mulighed for at klare sig til Champions League nu går over at vinde Europa League.

- Efter denne kamp er det den bedste vej, tror jeg. Men det er ikke så nemt, for der er mange gode hold med i turneringen, siger Louis van Gaal.

Han vil dog ikke høre tale om, at nederlaget til Sunderland øger presset på ham.

- Nej. Jeg skal gøre mit arbejde, og jeg gør mit arbejde så godt som overhovedet muligt, og mere kan jeg ikke gøre.

- Jeg skal forberede mine spillere 100 procent på FC Midtjylland (i Europa League), og det vil jeg altid gøre.

Manchester United-anfører Wayne Rooney siger, at hans hold ikke gjorde nok for at vinde kampen.

- Vi ved, at det ikke var godt nok i dag, siger Rooney.

- Vi var ikke aggressive nok, og det er meget skuffende.

- Vi vandt ikke nok andenbolde, og vi forsvarede os ikke ordentligt mod dødbolde, og det har kostet os, siger Wayne Rooney.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.