PostNord flager ikke på halv for prins Henrik: Vi er et aktieselskab
Foto: Henning Bagger / Nils Meilvang / Ritzau Scanpix
Prins Henriks død fik flagene til at gå på halv, men ikke hos PostNord i Haderslev.

I dag er der blevet flaget på halv over hele landet på grund af Prins Henriks død.

Det var også tilfældet i Haderslev, hvor Dannebrog var hejst halvvejs i vejret hos en række offentlige og private bygninger - byens politistation, Danske Bank og VUC var blot nogle af de mange steder, hvor man flagede på halv på grund af det royale dødsfald.

Men sådan var det ikke ved PostNords sorteringscentral i den sønderjyske by, hvor koncernens blå flag var strøget helt til tops, hvilket blev bemærket af flere af byens borgere. Det skriver JydskeVestkysten.

Presseafdelingen skriver i et svar til avisen, at ’alles tanker og medfølelse går til hans kongelige højhed prins Henriks familie og pårørende på denne triste dag’.

- At der ikke flages på halv stang ved PostNords bygninger, skyldes ikke et fravalg, men at PostNord som selvstændigt aktieselskab ikke er omfattet af Justitsministeriets regler om flagning for statslige myndigheder, skriver koncernen til JydskeVestksten.

PostNord forklarer, at selskabet altid har haft et tæt samarbejde med kongehuset – noget der blandt andet kom til udtryk på de frimærker, der gennem tiden har båret prins Henriks ansigt.

Samtlige statsbygninger og statsskibe fik onsdag morgen besked fra Justitsministeriet om, at de skulle flage på halv stang.

Den danske stat ejer 40 procent af aktierne i PostNord, mens den svenske stat ejer 60 procent.