Amagerforbrænding Politisk aftale vækker glæde hos Amagerforbrænding
Amagerforbrænding har med glæde modtaget budskabet om, at der er indgået en politisk aftale, der bakker op om, at Amagerforbrænding bygger erstatningsanlæg for det udtjente energianlæg i hovedstaden.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.


Bestyrelsesformand for Amagerforbrænding, Mogens Lønborg udtaler:

-      Jeg glæder mig over, at der nu er opnået enighed mellem Amagerforbrændings fem ejerkommuner om fremtidens mest miljø- og klimavenlige energianlæg baseret på affald. Det har været godt at have dialogen og få afstemt synspunkter. Vi ser frem til realiseringen af et energianlæg, som er world class og med en meget bedre energiudnyttelse af ressourcerne af det affald, som kommer til forbrænding. Med Amager Ressourcecenter satser vi på den maksimale udnyttelse af ressourcerne i affaldet - både når det gælder genanvendelse og energiudnyttelse, siger Mogens Lønborg, bestyrelsesformand i Amagerforbrænding.

-      Det kommende energianlæg bliver godt for miljø og klima og samtidig økonomisk rentabelt. Det er en stor sejr for alle fem ejere og alle deres borgere, at vi nu kan komme i arbejdstøjet og få bygget fremtidens energianlæg, der baserer sig på affald fra den voksende storby. Vi og vores leverandører er klar til at bygge et energianlæg baseret på dansk teknologi i verdensklasse, en show case for hele verden, som præsenterer det ypperste indenfor affald og energi. Jeg ser frem til at leverandørerne kan eksportere know-how og teknologier til verdensmarkedet med afsæt i anlægget på Amager, siger Mogens Lønborg, bestyrelsesformand i Amagerforbrænding.

Direktør for Amagerforbrænding, Ulla Röttger udtaler:

-      Erstatningsanlægget bliver i miljø- og ressourceudnyttelsesmæssig verdensklasse, en spydspids på verdensplan, som sætter nye internationale standarder for waste to energy, siger direktør i Amagerforbrænding Ulla Röttger.

-      Når vi får den endelige godkendelse fra alle fem ejerkommuner, vil vi gå videre med indgåelsen af de kontrakter, som har været klar længe. Udbuddet er gennemført, og vi ser frem til at trække i arbejdstøjet sammen med vores leverandører, siger Ulla Röttger, direktør i Amagerforbrænding.

Aftalen skal nu behandles i hver af de fem ejerkommuner.

 

Ulla Röttger, direktør 24 25 70 99

Mogens Lønborg, bestyrelsesformand 28 10 67 67

Henrik Zimino, næstformand, 32 47 12 01

Steen Ørskov Larsen, næstformand, 40 70 89 15

Margit Ørsted 28 98 40 85

Annette Rahbek 30 13 13 34

Iben Wiene Rathje 30 23 07 67

 

For baggrund kontakt kommunikationschef Vivi Nør Jacobsen, 26 39 46 26

 

I/S Amagerforbrænding er ejet af fem kommuner: Dragør, Tårnby, Hvidovre, Frederiksberg og København.

 

 
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.