Politikerne har ansvaret

I 1999 vedtog et flertal i Københavns Borgerrepræsentation at sælge Ungdomshuset, som kommunen i 1982 havde givet til byens unge. Beslutningen skete med åbne øjne, vel vidende at huset rummede og rummer en lang række kulturelle aktiviteter og flere hundrede brugere. Beslutningen om salg skete uden skyggen af plan for, hvad der efterfølgende skulle ske med aktiviteterne eller de unge. Kommunen kan derfor ikke ? med troværdigheden i behold ? hævde, at den er uden ansvar for den fastlåste situation, vi står i nu.
Ikke desto mindre oplever vi i disse dage en total ansvarsfralæggelse fra flertallet på Københavns Rådhus. Dermed skubber politikerne ansvaret for at rydde op efter det rod, de selv har skabt, over på politiet, der må gøre de uansvarlige politikeres beskidte arbejde. Men selv om politiet faktisk skulle få ryddet Ungdomshuset, så er de unge der jo stadigvæk, og konflikten er fortsat uløst. Det vil være uholdbart både for beboerne på Nørrebro, de unge og for politiet.
Derfor er der under alle omstændigheder brug for en politisk løsning, hvilket også er i alles interesse. Og derfor må politikerne på rådhuset erkende deres ansvar og komme til forhandlingsbordet hurtigst muligt.