Politiet vil »kigge forbi« nytårsoptog
Trods rygter om udenlandske demonstranter og nye uroligheder til lørdagens nytårsoptog til støtte for Ungdomshuset, tager politiet det med ro. Også Ungdomshuset har lovet arrangørerne fred.

Gøglere, cirkusartister og børnefamilier vil lørdag eftermiddag lave et nytårsoptog på Nørrebro til støtte for Ungdomshuset. Og det bliver uden flyvende brosten eller bål i gaderne, lover arrangørerne bag optoget.

Rygterne om nye uroligheder på Nørrebro har ellers nået Politigården i København, der også har kontaktet arrangørerne for at høre om mulig deltagelse af udenlandske demonstranter. Men den slags rygter er helt naturlige, og politiet forventer en fredelig demonstration uden ballade, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Jens Carlsen.

»Vi har været lidt bekymret for, om demonstrationen var et skalkeskjul for nye uroligheder, og derfor har vi ringet til arrangørerne for at spørge lidt til demonstrationen. Vi har også hørt rygter om sms-kæder, der er sat i gang for at samle ballademagere, men alt i alt vurderer vi risikoen for sammenstød som lille. Og derfor har vi heller kaldt ekstra mandskab ind til opgaven. Vi kører på normal lørdagsbemanding,« siger Jens Carlsen, der forventer, at politiet vil ’kigge forbi’ til demonstrationen.

Det var Lise Fritzenbøger, der er med i ’Nørrebrogruppen for plads til alle især Ungdomshuset’ og med til at arrangere demonstration, der blev ringet op af politiet.

»Politiet havde hørt, at udelandske ballademagere ville dukke op til optoget, og politiet mente ikke, at vi kunne styre det. Det undrer mig meget, for hele idéen med det fredelige optog er at vise, at borgerne på Nørrebro bakker op om Ungdomshuset,« siger Lise Fritzenbøger, der lover, at optoget fra Sankt Hans Torv til Ungdomshuset vil blive fredeligt.

»Vi har fået en garanti fra Ungdomshuset om, at der ikke bliver ballade. Men selvfølgelig kan vi aldrig være helt sikre, for vi kan ikke gardere os i mod provokationer udefra,« siger Lise Fritzenbøger.

Nytårsoptoget begynder klokken 15.00 og vil bestå af musik med blandt andre Magtens Korridorer, artister fra Cirkus Panik og taler af teaterdirektøren på Aveny-T, Jon Stephensen. Optoget slutter klokken 17.00 ved Ungdomshuset.

Bag optoget står ’Nørrebrogruppen for plads til alle især Ungdomshuset’, Borgergruppen pro Ungdomshuset og Kunstnere for Ungdomshuset, der blandt andre tæller Magtens Korridorer, Savagerose og rapperen Natasja.

via Listen To News