Politielever holder fast ved lang uddannelse
Flertallet af politielever afviser den toårige basisuddannelse, der skal få flere betjente på gaden hurtigere.

Rigspolitiets forsøg på at få flere betjente hurtigere ud i patrulje på gader og ved grænseovergange er strandet, skriver Politiken lørdag.

Politiets øverste ledelse ville flytte politielever fra den treårige bacheloruddannelse over på en ny toårig basisuddannelse, men langt de fleste elever ønsker ikke at afkorte deres uddannelsesforløb.

Flertallet har valgt at forblive på deres igangværende professionsbacheloruddannelse frem for at overgå til Politiskolens basisuddannelse.

Tal fra Rigspolitiet viser, at ud af de nuværende 704 studerende har kun i alt 72 ønsket at skifte til basisuddannelsen, som åbnede i begyndelsen af februar.

Det ligner en dumpning af den nye politiuddannelse, vurderer Adam Diderichsen, der er politiforsker ved Aalborg Universitet.

- Det kan kun være, fordi de gerne vil have en færdig uddannelse, som befinder sig på et vist kvalitetsniveau, siger Adam Diderichsen til Politiken.

Lederen af Politiskolen, Klaus Munk Nielsen, afviser, at elevernes valg er udtryk for en dumpning af den nye basisuddannelse.

Det har ikke været muligt for Politiken at få kontakt til politielever, der selv har kunnet fortælle om deres bevæggrunde, men ifølge Poul Erik Olsen, der arbejder med uddannelsesforhold i Politiforbundet, mener eleverne, at professionsuddannelsen er bedre.

/ritzau/