Politi beder om hjælp i bandekonflikt: Har du set disse to mænd?

Københavns Politi beder befolkningen om hjælp til at finde gerningsmændene fra en stribe skudepisoder på Nørrebro i København.
To unge mænd affyrede 20. august skud i krydset ved Hillerødgade og Esromgade på Nørrebro. De flygtede på limegrøn mountainbike og en rød damecykel med kurv.
To unge mænd affyrede 20. august skud i krydset ved Hillerødgade og Esromgade på Nørrebro. De flygtede på limegrøn mountainbike og en rød damecykel med kurv. Foto: Politiet

Københavns Politi beder nu befolkningen om hjælp i flere af sagerne om de mange banderelaterede skyderier på Nørrebro.

Politiet har i et samarbejde med TV 2's krimimagasin Station 2 derfor frigivet billedmateriale, som viser personer flygte efter flere af skudepisoderne.

Skudt i foden

Blandt andet kan man se billeder af to personer, som flygter på en knallert efter en 17-årig mand om eftermiddagen 4. august blev ramt af et skud i foden nær institutionen Grostedet i Tingbjerg.

To mænd med anden etnisk baggrund end dansk affyrede det første pistolskud, da de passerede på deres scooter. Herefter vendte de om og sendte en regn af skud mod den unge mand på fortovet. Dog uden at ramme, skriver TV 2.

To ramt på Den Røde Plads

Desuden er der billeder fra et skyderi lørdag 12. august. Her blev to unge mænd ramt af flere skud ved Den Røde Plads på ydre Nørrebro. De ramte var tilfældige ofre, som stod og ventede foran kebab-stedet Boys Shawarma på Nørrebrogade.

To flygtede på cykler

Overvågningsbilleder fra 20. august viser to unge mænd affyre skud i krydset ved Hillerødgade og Esromgade på Nørrebro. De flygtede fra stedet på en limegrøn mountainbike og en rød damecykel med kurv.

Stak af i stjålen Mercedes

På et sæt overvågningsbilleder fra 10. august ser man to gerningsmænd forlade en stjålen Mercedes E220 Bluetec årgang 2010 og hurtigt kravle over et hegn.

Politiet havde jagtet gerningsmændene, efter der var blevet affyret flere skud i Folkets Park på Nørrebro. Jagten blev opgivet, da bilen forsvandt i høj fart.

Bilen blev senere fundet efterladt ved CBS på Frederiksberg. I bilen fandt politiet en maskinpistol og en benzindunk, skriver TV 2.

Skudt i ballen

Politiet eftersøger også de involverede i det, der ligner et bandeopgør i Rovsinggade.

4. august kørte en sølvgrå Peugeot 406 op på siden af en Nissan Qashqai med fem personer. Der blev affyret flere skud mod bilen. En person blev ramt i ballen og blev efterfølgende behandlet på skadestuen.

De fem personer i Nissan Qashqai-bilen er kendt af politiet i bandesammenhæng.

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Se billeder og videoklip på Tv2.dk her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.